RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Botvay 88

Botvay 88

Születésnapja előestéjén a Budapesti Vonósok Haydn és Mozart zenéjével köszöntik Botvay Károlyt, a Zeneakadémia professzor emeritusát. Születésnapján egy bensőséges pódiumbeszélgetés keretében pedig pályatársak mesélnek Tanár úrhoz fűződő kapcsolatukról.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 28. hétfő, 19:30

Botvay 88

Műsor:
J. Haydn: g-moll vonósnégyes, „Reiter – Lovas”, op.74
Kodály Z.: Epigrammák
közreműködik: Lencsés Lajos
--
W. A. Mozart: A-dúr szimfónia, 201/186a
J. Haydn: C-dúr csellóverseny, Hob. VIIb:1
közreműködik: Perényi Miklós

Születésnapja előestéjén a Budapesti Vonósok Haydn és Mozart zenéjével köszöntik  Botvay Károlyt, a Zeneakadémia professzor emeritusát. A Tanár úr több mint hat évtizede a magyar zenei élet meghatározó alakja, szólistaként, kamarazenészként, zenekari szólamvezetőként, együttesalapítóként, művészeti vezetőként és – a szó lehető legtágabb ételemében –pedagógusként. Szólista karrierje mellett évtizedeken át játszott világjáró kvartettek (Bartók Vonósnégyes, Végh Vonósnégyes, Új Budapest Vonósnégyes) csellistájaként és szimfonikus zenekarok (Operaház zenekara, Budapesti Fesztiválzenekar, Osztrák-Magyar Haydn Zenekar) szólamvezetőjeként. Különösen gazdag zenei tapasztalatát szervezőként, fesztiválalapítóként is kamatoztatta, és immár több mint négy évtizede vezeti és formálja a Budapesti Vonósok kamarazenekart. Születésnapján egy bensőséges pódiumbeszélgetés keretében pedig pályatársak mesélnek Tanár úrhoz fűződő kapcsolatukról.

Ajánlatunk


Az Attraction Látványszínház, a Britain's Got Talent 2013-as győztes csapata, először ad egészestés show-t Magyarországon! A fantasztikus látványú és koreográfiájú előadás 2024. október 19-én, a Papp László Budapest Sportarénában látható először.

A Puskás musical a leghíresebb magyar ember és az Aranycsapat történetét dolgozza fel, és állít méltó emléket neki. A darab szerzői Szente Vajk, Galambos Attila és Juhász Levente már többször bizonyították tehetségüket. Sikeres színdarabjuk valós eseményeken nyugszik, és hűen mutatja be a kort, amelyben játszódik.

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Ajánló


Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Több, mint 2 évtized – több, mint 600 előadás – 12 Jászai-díj jelölés – 43 orvosi beavatkozás (1 sikeres) –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!