RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Borlai Gergő: Divided Freedom

Borlai Gergő: Divided Freedom

Borlai Gergő eddig kétszer osztotta meg a Müpa színpadát és kreatív energiáit művészbarátaival. Bő nyolc év után most a Divided-sorozat eddigi talán legambiciózusabb estjére kerül sor. A sztárnévsor és az egyedülálló felállás okán a koncertnek méltán ad helyet a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. október 5. csütörtök, 20:00

Borlai Gergő: Divided Freedom

Minden hang a szabadság jegyében tör utat magának.

Amikor 2021-ben The Missing Song című albumáért neki ítélték az év könnyűzeneszerzőjének járó Artisjus-díjat, Borlai Gergő megjegyezte, műfaji kötöttségek nélkül szeret játszani. A a tökélyig fejlesztett technikai alapok pusztán az elrugaszkodáshoz szükségesek. A kiemelkedő improvizációs készséggel megáldott partnerekkel való spontán zenélés jelenti számára a legmagasabb rendű alkotást. Erre hivatott ez a hatfős közösség is. Tim Lefebvre basszusgitáros sound designerként és betonszilárd grooverként nem kisebb nevekkel bizonyította nagyszerűségét, mint David Bowie, Elvis Costello vagy Sting. Nguyên Lê gitáros mindkét korábbi alkalommal tagja volt a Divided-csapatnak. Gergő minden gondolatát érti, lélekkel és rendkívül virtuózan játszik. A másik gitáros, a norvég Eivind Aarset is visszatérő szereplő, aki jól ellenpontozza Lêt: hangmoduláló eszközeivel „krémszerűen” fogja össze a zene többi alkotóelemét. Christian Lillinger egyre foglalkoztatottabb dobos Németországban, ahol szintén improvizatív készsége miatt ünnepelt tehetség. Minimalista dobfelszerelésével ő is ellenpontot kínál majd Gergőhöz, aki viszont nagy szetten játszik majd - s ugyanakkora szívvel és alázattal igyekszik medret formálni a zenefolyamnak. A Kossuth-díjas Ladányi Andrea pedig a kortárs tánc egyik legkiemelkedőbb alakja.

Borlai Gergő - dob

Közreműködők:
gitár: Nguyên Lê, Eivind Aarset
basszusgitár: Tim Lefebvre
dob: Christian Lillinger
tánc: Ladányi Andrea

Rendező: Müpa

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A két világháború közötti hitleri Németországban született történetben egy tanárt és a gondjaira bízott kamasz diákcsoportot követünk a civilizációtól egyre távolabb, az erdő mélyére, egy katonai felkészítést szolgáló, szörnyű tragédiába torkolló táborozásra. Ödön von Horváth részvéttel megírt, mégis kendőzetlen társadalmi diagnózisának tárgya az egzisztenciális bizonytalansággal áthatott megalkuvások kora, és benne a kisember egyéni felelőssége.

A musical zenéje sokféle műfajból merít, igazán színes, magával ragadó hangzásvilágot teremtve, több igazi sláger is felcsendül a darabban.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!