RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


BOLSHOI 2018/2019 Bizet, Sztravinszkij: Carmen/ Petrushka

BOLSHOI 2018/2019 Bizet, Sztravinszkij: Carmen/ Petrushka

A Bolsoj Balett a balettszínházak közül a legismertebb, legelismertebb. Története a cári időkre (1776) nyúlik vissza. Sztárjai világhírűek: Szvetlana Zaharova, Nyina Kapcova, Jelena Obrazcova, Szvetlana Lunkina, Maria Alekszandrova, Ruszlan Szkvorcov, David Hallberg, Mihail Lobuhin mind ismertek a balettrajongók számára.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. május 19. vasárnap, 17:00


„Balettem, a Carmen-szvit ősbemutatójára 1967 áprilisában került sor a Moszkvai Nagyszínházban, és igencsak ellentmondásos bírálatokba ütközött. A hivatalos álláspont elítélő volt. Méghozzá oly mértékben negatív és annyira ingerült, hogy a második előadás, amelyet a Bolsoj programjában meghirdettek, elmaradt. (…)  A legfőbb kifogások ezek voltak: Bizet remekművének meggyalázása és Carmen alakjának erotikus átértelmezése” – jegyezte fel naplójában Rogyion Scsedrin zeneszerző, Bizet operájának balettszínpadra alkalmazója. A Carmen koreográfiája Alberto Alonso világhírű kubai táncművész munkája volt. A címszerepet Maja Pliszeckaja alakította. Alonso később hazájában, majd   másutt is színpadra vitte a darabot, amely lassan világszerte kedveltté vált, a Bolsoj is újra játszani kezdte. A kubai mester 2005-ben újra színpadra állította a művet a Nagyszínházban Szvetlana Zaharovával, azóta is töretlen sikerrel játsszák a szenvedéllyel fűtött, szabadságszerető cigánylány perzselő erotikájú balettjét, amelyet felnőtt nézőknek ajánl elsősorban a Bolsoj.

A Carment egy este játsszák a Petruska című négyfelvonásos burleszkkel, amelyet 1911-ben a Gyagilev-féle Orosz Balett mutatott be először Párizsban és Vaclav Nyizsinszkij alakította a címszereplőt. Koreográfusa Fokin volt, zenéjét Sztravinszkij szerezte. A történet három bábu szerelmét és irigykedését beszéli el. Petruska szereti a balerinát, de ő visszautasítja, és a Mórt választja helyette, ezért Petruska párbájra hívja a Mórt, aki megöli. A Bolsoj Balett új előadását, amelyet élőben közvetítünk, a világhírű, román származású Edward Clug népszerű, új koreográfiájában láthatjuk.

Carmen szvit
Zene: Georges Bizet és Rodion Schedrin
Koreográfia: Alberto Alonso
Libretto: Alberto Alonso (Carmen de Prosper Mérimée nyomán)

Petruska
Zene: Igor Sztravinszkij
Koreográfia: Edward Clug
Libretto: Alberto Alonso (Carmen de Prosper Mérimée nyomán)
Szereposztás: A Bolsoj vezető és szólótáncosai, valamint balettkara.

Élő közvetítés az Uránia mozivásznán.

Ajánlatunk


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival, Pozsgai Zsolt átdolgozásában. Emberi drámák, sorsok, a jó és a rossz megítélése, ami olykor nem is olyan egyszerű.

Giuseppe Verdi AIDA Opera három részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Ajánló


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!