RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Bohémélet

Bohémélet

Különleges évad a Magyar Állami Operaház történetében a 2018/19-es, „Puccini Itáliája” nevezetű szezon. Az Andrássy úti Ybl-palota korszerűsítése nemcsak az épület megújítását jelenti, hanem annak a kapcsolatnak az ápolására is lehetőséget ad, amely a dalszínházat a fővároson kívüli, igényes és kultúraszerető közönséghez fűzi.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. február 18. hétfő, 19:00

Az ország legnagyobb kulturális intézményének az opera üzenetét más színpadokon is közvetíteni missziós kötelessége. Ennek a gondolatnak a jegyében született meg az Operát az Operából! nevű, vadonatúj bérletprogram, amely keretében tíz megyeszékhelyen négyszer fordul meg az Opera társulata: balett- és operagála, szimfonikus est, valamint Puccini Tosca avagy Bohémélet című operájának koncertszerű változata jelenti az igényes kínálatot.

De nem csak ez a tíz város fontos az Operának. Azon megyeszékhelyekre és nagyvárosokba is ellátogatnak a művészek, ahol az operajátszásnak komoly hagyományai vannak. Itt a helyi viszonyokat nem megbolygatva egyetlen produkciót adnak elő, mégpedig a legnagyobb apparátusút, Puccini Turandot című remekét koncertszerű változatban, a Turandot Csillagtúra keretében.

Azokba a városokba pedig, amelyek egyik kategóriába sem sorolhatók be, de lakóik fogékonyak a műfajra, a Bohémélet és a Tosca koncertszerű előadási utaznak. Érdemes lesz figyelni, mert az olasz zeneszerző három nagyoperája, valamint az Opera kiváló énekeseinek, táncosainak, és zenészeinek művészi ereje által Puccini Itáliája egy évad erejéig Magyarországra költözik.

Giacomo Puccini
Operát az Operából! – Bohémélet
Koncertszerű előadás két részben, négy felvonásban, olasz nyelven, magyar felirattal

Vannak legendás operák. Ilyen ez a fiatal párizsi bohémek történetét elmesélő Puccini-mű, amelyben az operairodalom egyik legszebb románca egy kialudt gyertyával és egy elveszett kulccsal kezdődik.
Nádasdy Kálmán legendás rendezése 1937 óta szerepel az Operaház műsorán, és ezidáig közel 900 előadást ért meg. A 2018/2019-es évadban az Operát az Operából! sorozat részeként vidéki és határon túli városok közönsége is hallhatja a Puccini-mű koncertváltozatát a Magyar Állami Operaház szólistáinak, Ének-és Gyermekkarának, valamint Zenekarának közreműködésével.

Karmester: Dénes István / Kovács János

Állomások:
Szeged – 2019. február 8., Szegedi Nemzeti Színház
Kaposvár – 2019. február 11., Szivárvány Kultúrpalota
Kecskemét – 2019. február 13., Hírös Agóra – Kulturális Központ
Tatabánya – 2019. február 18., a Vértes Agorája
Dunaszerdahely – 2019. március 2.
Újvidék – 2019. március 8.
Nagyvárad – 2019. március 22.
Szatmárnémeti – 2019. március 29.

Ajánlatunk


“Mert van a Stradivari és egy átlagos hegedű, A Stradivari Stradivari, a másik meg középszerű! És én hazudhatnék neked tovább, de nem teszem! Te nem középszerű vagy, hanem tehetségtelen.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

Ajánló


Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!