RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Bodrogi Éva és Marczi Mariann

Bodrogi Éva és Marczi Mariann

Bilitis – Görög hősnők

Előadja: Bodrogi Éva (szoprán) és Marczi Mariann (zongora)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 8. vasárnap, 19:00

Koechlin: Öt Bilitis-dal, op. 39
Balogh Máté: 6x1 chanson (ősbemutató)
Duparc: Phidylé
Kozma: Bilitis-dalok – részletek
Haydn: Ariadné Naxosban, Hob. XVIb:2
Debussy: Bilitis-dalok
Tornyai Péter: Új mű (ősbemutató)
Satie: Chez le docteur
Satie: L'omnibus automobile
Satie: Allons-y Chochotte

Mi köti össze a rizsporos parókában díszelgő udvari muzsikust és a párizsi kávéházban füstöt eregető modernista művészt? Az antikvitás iránti rajongás. Noha más és más okból, az ókori mítoszok világa – különösen a heroinák tragikus sorsa – minden korszak képzelőerejét megragadta. Erre világít rá Bodrogi Éva és Marczi Mariann hangversenye is. A szerelmi csalódásba belepusztuló Ariadné történetét többek között Joseph Haydn kantátája nyomán ismerjük. Henri Duparc a pásztorlány Phidylé életéből tár elénk egy érzéki pillanatképet, a Bilitis-költemények középpontjában pedig az erotika áll. A versek legismertebb megzenésítése Debussytől származik, Pierre Louÿs antikizáló lírája azonban másokat is megihletett: egy Debussy-kortárs, valamint a magyar származású zenei ezermester, Joseph Kosma feldolgozásai is megszólalnak az est folyamán. Az antik elbeszélések még manapság is szolgálnak mondanivalóval: Balogh Máté és Tornyai Péter zeneszerzők saját kompozícióikkal reflektálnak az örök emberi kérdésekre.

Ajánlatunk


Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Antony Jay és Jonathan Lynn politikai komédiája, amelynek az eredetét jelentő tévésorozat a BBC műsorán aratott világsikert, a hatalom sajátos kulisszái mögé enged betekintést.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!