RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Berka Klubest
2

Berka Klubest

Tarsoly zenekar: Nyírségi muzsika lemezbemutató koncert
A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. december 4. péntek, 20:00

Berka táncház, TARSOLY ZENEKAR LEMEZBEMUTATÓ

19:00 Tarsoly zenekar: Nyírségi muzsika lemezbemutató koncert

A Tarsoly zenekart a Váci Bartók-Pikéthy Zeneművészeti Szakgimnázium tanulói alapították 2010-ben. Azóta rendszeresen koncerteznek, mostanra számos felnőtt- és gyermeknéptáncegyüttes állandó kísérőzenekaraként működnek. Első lemezüket Szombaton este címmel 2011-ben adtàk ki. További kiadványaik: Patakparton- Rákosmente népzenéje (2017), Mindenkié (2018).
Legfrissebb, Nyírségi muzsika című lemezük összeállításait elsősorban táncoktatáshoz készítették. Ebből a zenei anyagból kapunk ízelítőt lemezbemutató koncertjükön, melynek közreműködői:

Zsikó Zsuzsanna - ének
Bencze Mátyás - hegedű
Böröcz Balázs - brácsák
Hornich Thomas - nagybőgő
Jobbágy Bence - cimbalom
Margetán Máté - fúvós hangszerek
Blaskó Norbert - hegedű

A koncertet a Berka együttes moldvai és vonós táncháza követi!

20:30 Berka táncház

Immár tizenegyedik éve tartja rendszeres táncházát a Fonóban minden második pénteken a Berka együttes. Két teremben párhuzamosan zajlik a táncház: a nagyteremben moldvai, az előtérben vonós táncházat tartunk. Várunk Téged is sok szeretettel, akár táncolni szeretnél, akár csak a muzsikát akarod élvezni!
Moldvai táncház: Berka Együttes
Vonós táncház: Tarsoly zenekar

Ajánlatunk


Schiller szenvedélyektől szétrobbanó darabjában örök ellentétpárok csapnak össze: a kötelesség és a szabadság, a hatalomvágy és az erkölcsi tisztaság, a megfelelési kényszer és önmagunk vállalása, az önzés és a szerelem.

A musicalben árva gyerekek egy csapata kószál a háborús front kellős közepén. Egy békés hajlékra vágynak, ahová behúzódhatnak éjszakára. És természetesen egy jó falatra. Ha nem kapnak ételt, akkor elcsenik maguk. De ugyan ki tudna haragudni rájuk? Csak túl akarják élni a háborút. Ma, amikor milliók kényszerültek elhagyni otthonukat, ez is döbbenetesen ismerős üzenet.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

A világhírű francia mágus, Eric Lee először Budapesten.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!