RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


BanZaj 2020

BanZaj 2020

BanZaj #48 – Overdriven Dreams / BOM / Ausgesuchtestenohren

2020-ban először tér vissza a BanZaj sorozat a jól megszokott és szeretett helyszínére, a MODEM-be, ahol az kísérleti zene igazán otthonosan érzi magát. Az est folyamán három szóló produkció veszi birtokba a képzelt színpadot, egy érdekesen nemzetközi rendezvényen.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 24. kedd, 20:00

A szeánszt az ausztriai Észak-Tirolból, Innsbruck mellől érkezett, ám már 1993-ban Debrecenbe költöző, itt élő és alkotó Katschthaler Karl, vagyis Ausgesuchtestenohren nyitja. Vele a a 2019-es VIII. Zajkerten már találkozhattunk.

A folytatást a szerbiai Niš-ből először hozzánk látogató Uroš Kostić, avagy Overdriven dreams követi el, aki egy zajos, mély, gitárzajban gazdag fellépéssel készül.

Az utolsó felvonás a Debrecenben született és felcseperedett, ám január óta Bécsben élő Bíró Kornél, aka BOM és egyben a sorozat főszervezőé lesz, egy tőle újszerű projekt bemutatásával készülve.

 

Menetrend:

20:00 – Ausgesuchtestenohren (HUN/AUT)

21:00 – overdriven dreams (SRB)

22:00 – BOM (AUT/HUN)

 

BOM (AUT/HUN)

(noise, experimental, dark ambient)

BOM, vagy ahogy pályafutása elején nevezte magát Bass-O-Matic visszatér új otthonából, azaz Bécsből a szülővárosába egy koncert erejéig. Szóló karrierjét 2014-ben kezdte és azóta zenéje folyamatosan változik, így mint egy véget nem érő utazást téve magának ezzel.

Jelen esetben egy egészen új projekttel készül. Az 1986 április végi meleg éjszaka közepén, a Csernobili atomerőműben történt atomkatasztrófát dolgozza fel a maga sajátos módján. Az előadás során kronológiai sorrendben felépített, eredeti videóanyagok vetítése adja meg a történtekhez hű hangulatot. A videót Emil Hutanu vágta. 

https://bass-o-matic.bandcamp.com/

 

OVERDRIVEN DREAMS (SRB)

(noise, experimental, improvised music)

Az Overdriven dreams a szerb gitáros, Uroš Kostić szólóprojektje. Sok éven át tartó felfedező útja során főhangszeréből, vagyis 6 húros gitárjából igyekszik kihozni a hangszer eredeti felhasználási módjától legtávolabb eső hangzásokat. Ezekhez természetesen megannyi effektet és egyéb eszközöket használ. Korábban leginkább post-rock zenekarokból lehetett ismerni, leginkább a There. nevezetűből. 

Zenéjével élővé varázsolja a csalóka álmodozások véget nem érő hanglátomásait. Ennek megteremtésére az improvizatív gitárjátéka mellett használ egyéb eszközöket is, például lo-fi szintetizátorokat, kazettás magnót és egyéb hangmintákat. 

overdriven dreams

 

AUSGESUCHTESTENOHREN (AUT/HUN)

(musique concrète, noise, experimental)

Ausgesuchtestenohren jelenleg debreceni székhelyű, ám eredetileg egy osztrák szólóprojektnek indult, amely hangkompozícióval és elektroakusztikus zenével foglalkozik. Ausgesuchtestenohren kizárólag saját hangokat használ fel zenéjében. A sok éves terepi hangfelvételek során gyűjtött hangokon kívül a számítógépet is használja a szintetizált hangok megtervezésére és átalakítására, de olyan akusztikus hangforrásokkal is dolgozik, mint például a preparált zongora és egyéb talált tárgyak hangjai, zörejei. Élő előadásain analóg szintetizátorokkal és effektpedálokkal is operál. Autodidaktikus zenei gyakorlata, amely a kortárs komoly zenében gyökerezik, szorosan kapcsolódik a Musique concrète-hez, és gyakran olyan minimalista zenei technikákhoz, mint az ambient, noise és a drone. Ausgesuchtestenohren-t elsősorban maga a hang érdekli, és azt belülről vizsgálja, értelmezi. 

https://ausgezeichnetstenohren.bandcamp.com/

 

A műsorváltozás és a beengedés jogát fenntartjuk! Nem toleráljuk a rasszizmust, homofóbiát, szexizmust és egyéb radikális nézeteket!

 

Belépő: 600 Ft 

Ajánlatunk


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc. Lúdvérc. Osszátok be..

A vígjáték egy izgalmas, kalandos utazáson keresztül, rengeteg humorral világít rá a középkorú nők és a változó kor kikerülhetetlen nehézségeire. Megmutatja, hogy mi nők képesek vagyunk megbirkózni ezekkel a kihívásokkal - ám minden könnyebben megy öniróniával, sok nevetéssel, különösen akkor ha számíthatunk a férfiak támogatására.

Ajánló


Szerző: William Somerset Maugham: CSODÁLATOS VAGY, JÚLIA! színház két részben a Játékszín színpadára alkalmazta: Németh Ákos

Szabó Magda műve talányos életet zár be egy olyan szimbolikus ajtó mögé, amely felnyitására mindannyian áhítozunk. A kriminek sem utolsó…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!