RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Bánk Bán

Bánk Bán

Emblematikus nemzeti operánk a Bánk bán, Vidnyánszky Attila rendezésében, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara. a Honvéd Férfikar, a Budapest Stúdiókórus, valamint a Csokonai Színház Tánckara közreműködésével kerül bemutatásra, az előadás karmestere Kesselyák Gergely.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. augusztus 19. szerda, 20:00

Erkel Ferenc: Bánk bán
opera
(esőnap: augusztus 20., csütörtök)
Időtartam: 2 óra 40 perc, egy szünettel

A Margitszigeti Színház és a Coopera közös produkciója
A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. kapcsolódik az augusztus 20-i ünnepi rendezvénysorozathoz.

Az opera színrevitelével államalapításunk ünnepének méltó megemlékezésére készülünk az ünnepnapot megelőző estén, augusztus 19-én, a margitszigeti nagyszínpadon.

Emblematikus nemzeti operánk a Bánk bán, Vidnyánszky Attila rendezésében, a Kodály Filharmonikusok Debrecen, a Csokonai Színház Énekkara. a Honvéd Férfikar, a Budapest Stúdiókórus, valamint a Csokonai Színház Tánckara közreműködésével kerül bemutatásra, az előadás karmestere Kesselyák Gergely.

A Margitszigeti Színház és a Coopera közös bemutatójában a címszerepet Molnár Levente énekli, főszerepekben Mester Viktória, Fischl Mónika, Kálmándy Mihály, Kováts Kolos, Boncsér Gergely lépnek színpadra.

A tervezett nagyszabású, augusztusi ünnepi rendezvénysorozat a legnagyobb magyar közösségi esemény, mely számos kulturális közösségi programot kínál a város legnagyobb szabadtéri színpadán, valamint a környezetében kialakított programhelyszíneken. Az esemény lehetőséget ad minden magyarnak a közös, méltóságteljes ünnepi élmény megélésére.

„A zenedramaturgia Erkel korában még nem volt kiforrott tudomány, sem elvárás, kizárólag az olyan zenei zsenik, mint Mozart alkalmazták ezt, ösztönösen. A Bánk bán eredeti verzióját annak fényében, hogy szcenikai-dramaturgia szempontból a nézőre is erőteljesebb hatást tegyen, Nádasdy Kálmán és Oláh Miklós dolgozta át az 1930-as években. Az így született mű zenei jelenetei jobban kötődnek egymáshoz, nincsenek zenei szünetek, dinamikusabb előadás jött létre. Mindezt úgy, hogy a darab semmit nem nélkülöz Erkel zenei szépségéből. Ezt a verziót láthatja most a közönség, az eredetileg Palló Imrének írt, bariton változatban.” (Kesselyák Gergely)

Kiegészítőprogramként, a Petőfi Irodalmi Múzeummal együttműködve egy utazókiállítással egészül ki az előadás, amely a Bánk bán opera és dráma több mint 200 éves történetét mutatja be, ezzel téve igazán összművészetivé a kezdeményezést.

II. Endre, Magyarország királya: Bakonyi Marcell
Gertud: Mester Viktória
Ottó: Boncsér Gergely
Bánk bán: Molnár Levente
Melinda: Fischl Mónika
Petur bán: Kálmándy Mihály
Tiborc: Kováts Kolos
Biberach: Kendi Lajos
Királyi tiszt: Kovács Gábor
Zászlós: Antóni Norbert

Közreműködik: Kodály Filharmonikusok Debrecen, Csokonai Színház Énekkara, Honvéd Férfikar, Budapest Stúdiókórus, Csokonai Színház Tánckara

Alkotók:
Zeneszerző: Erkel Ferenc
Zenei átirat: Medveczky Szabolcs
Szövegíró: Egressy Béni, Nádasdy Kálmán
Díszlettervező: Cziegler Balázs
Jelmeztervező: Berzsenyi Krisztina
Műszaki vezető: Somfai Péter
Fénytervező: Dreiszker József

Rendezőasszisztens: Magyar Orsolya, Tóth Erika
Rendező: Vidnyánszky Attila
Karmester: Kesselyák Gergely
Producer: Dr. Vadász Dániel

Ajánlatunk


zenés játék két részben

„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki mindent mer, annak lesz igaza! Aki felrúgja a szabályokat, az hozza majd a törvényeket, és aki a legtöbbet meri, annak az igaza lesz a legerősebb. És ráébredtem, hogy a hatalom mindig annak a kezébe kerül, aki hajlandó megragadni. Hogy csak merni kell. Ennyi az egész. És akkor elhatároztam, hogy én merni fogok.”

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!