RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Az őz

Az őz

Encsy Eszter, a regény főhősnője szerelmének sírjánál felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. A mű egyetlen hatalmas belső monológ. Külső cselekménye az ötvenes évek elején játszódik, igen rövid idő alatt, az első személyben elhangzó vallomás sodrában azonban szabadon árad a múlt, kibontakozik a főhős egész élete, szerelme és gyűlölködései.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: május 8. szerda, 19:00

Szabó Magda: Az őz
színmű egy felvonásban
A Rózsavölgyi Szalon felkérésére

Szabó Magda 1959-ben megjelent nagysikerű regénye – amely bombaként robbant be a köztudatba – a kegyetlen őszinteség regénye, az irigység, a szenvedélyes szerelem, az igaz barátsáság és féltékenység regénye.
Encsy Eszter, a regény főhősnője szerelmének sírjánál felidézi életét, és az emlékek morzsáiból egy különleges női történet bontakozik ki. A mű egyetlen hatalmas belső monológ. Külső cselekménye az ötvenes évek elején játszódik, igen rövid idő alatt, az első személyben elhangzó vallomás sodrában azonban szabadon árad a múlt, kibontakozik a főhős egész élete, szerelme és gyűlölködései.

Az előadás megrendezésére Tege Antal színművészt és rendezőt kértem fel, aki a Békéscsabai Jókai Színház társulati tagja. Az elmúlt 10-15 évben több sikeres - díjakat elnyert - rendezés került ki a kezei alól. Őze Lajos-és Gálfy Gyűrű díjas színművész. Legutóbbi sikere a Vidor Fesztivál legjobb előadásáért járó elismerés, Örkény Tóték rendezése elnyerte a legjobb előadás díját.

Az előadás, ha úgy vesszük egy hosszúra sikerült monológ, vallomás Encsy Eszter szájából, akit Tarsoly Krisztina, a Békéscsabai Jókai Színház  színésznője testesít meg a színpadon. Számos több elismerés kapcsolódik az ő nevéhez is, többek között: a Legjobb Vidéki Színésznő díja (Rivalda Fesztivál), vagy éppen a 2021-ben kapott Magyar Ezüst Érdemkereszt. A darab további szereplői a Békéscsabai Jókai Színház művészeiből (Komáromi Anett, Csonka Dóra, Liszi Melinda) és 3 szabadúszó színészből (Kiss Viktória, Nagy Róbert, Tege Antal) áll.

Fontos szerepe van az előadásnak abban, hogy diákok számára közelebb hozza Szabó Magdát, munkásságát, stílusát, mivel a szerző, író a Nemzeti alaptanterv részét kepézi. Többek között ezért is volt fontos, hogy a díszlet, valamint a fény-és hangtechnika úgy legyen kialakítva, hogy későbbiekben tájolható legyen. Az előadás iskolákban, tornatermekben is előadható legyen, így minél több diákhoz eljuthasson.

Szereposztás
Eszter............................ Tarsoly Krisztina
Angéla........................... Csonka Dóra / Kiss Viktória
Pipi................................. Nagy Róbert
Anya/Juli........................ Komáromi Anett / Liszi Melinda
Apa/Orvos..................... Tege Antal

Alkotók
Díszlettervező: Tege Antal
Jelmez: Kiss Kata
Zene: Rázga Áron
Rendező: Tege Antal

Ajánlatunk


Ha létezik abszolút „sztár” a zeneszerzők között, Mozart biztosan ezek egyike kell, hogy legyen. Művein túl személyisége is számtalan alkotót vagy akár csokoládégyárost megihletett – nem véletlenül. Hámori Máté karmester sok vidámsággal mutatja be Mozart változó zenei világát a gyermekkori zsengéktől egészen a Requiem drámájáig.

Műsor / Programme: J. S. Bach: d-moll toccata és fúga – on the great pipe organ / a BAZILIKA NAGY ORGONÁJÁN W. A. Mozart: Requiem

Ajánló


A Budai Sas-hegy Természetvédelmi Terület  Látogatóközpontja minden korosztály számára tartogat izgalmakat.

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!