RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


AV Composers // Roskó Mária – Ádám Zsófia: (un)limited freedom
4

AV Composers // Roskó Mária – Ádám Zsófia: (un)limited freedom

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Roskó Mária ékszertervező és Ádám Zsófia képzőművész közös installációja egy olyan térbeli idomokból és ékszer-eszközökből épített képzeletbeli vidékre kalauzol, melynek egyes tájegységei egy improvizált táncetűd helyszínévé avatódnak. Az (un)limited freedom című performansz-kiállítás tárgyait Ayumi Toyabe táncos-koreográfus mozdulatsorai és Bolcsó Bálint zeneszerző videóra rögzített kompozíciója kelti életre.

Az elektronikus zenei improvizáció kíséretében a táncos fest, rajzol, nyomot hagy az installációs elemeken, melyek bizonyos mértékben behatárolják a szabad mozgás lehetőségét. Miközben a különböző formák eltérő mozdulatokat ösztönöznek és megnehezítik a mozgást, addig az improvizáció szabadságot ad és folyamatosan újraírja az ékszerek testhez való viszonyát. A téridomokra festett nyomok pedig az alkotás folyamatának lenyomatát rögzítik és emelik be a kiállítótérbe.

Az esemény nemzetközi vonatkozása, hogy Roskó Mária a 2020-as Athéni Ékszerhét központi kiállításán képviseli hazánkat a tavalyi Ékszerek Éjszakája AJW AWARD nyerteseként.

A rendezvény 2020.11.13-án 18:00 – 21:00 között, 2020.11.14-én pedig 17:00 – 21:00 között látogatható.

Ajánlatunk


Pintér Béla és Társulata: A Sehova Kapuja

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Ajánló


Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey,…

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a…

43. alkalommal rendezik meg áprilisban az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt, a Kárpát-medence legnagyobb élő népművészeti összművészeti eseményét.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!