RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Aurora FolkGlamour Mesés Divatbemutató

Aurora FolkGlamour Mesés Divatbemutató

MESÉS AURORA FOLKGLAMOUR DIVATBEMUTATÓ ELŐADÁS
avagy a magyar népmesék, balladák, legendák életre kelnek

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. március 29. vasárnap, 19:00

Aurora FolkGlamour Mesés Divatbemutató

Rendező és tervező: Hajnal Aurora Nemeth- Aurora FolkGlamour
Koreográfus: Anna Sánta-Biro és Sánta Gergő
Dramaturg: Tollár Mónika
Zene: Góbé zenekar
Mesélő: Herczku Ágnes - Hivatalos oldal
Táncosok: Budapest Főváros Bartók Táncegyüttes
Vendégművészek:
Balatoni Kata, Réka Czelleng, Zsuzsanna Csasztvan, Kárász Eszter, Bori Sasvári, Eszter Völner, Zsuzsanna Zsikó


"Célom egy olyan komplex előadás létrehozása, amelyben egy időben jelenik meg a magyar viseletekből és népművészetből általam újra tervezett ruhák és ékszerek, a régi magyar balladák, népmesék, legendák, a magyar népdalokból inspirálódott zenék, az autentikus magyar néptáncból újra álmodott mozdulatok, táncok.
Az előadást egy mesélő vezeti végig, minden új kép előtt, bemutatva a történetet.
Az est folyamán 11 balladát, mesét, legendát mutatunk meg közös alkotásként, teljesen más szemszögből: vegyítve a táncot, a szövegeket, az éneket, a zenét és a divatot, miközben minden a magyar gyökerekből táplálkozik.
Bízom benne, hogy a közönség egy olyan kulturális élménnyel távozik, ami nemcsak egy színházi élményt jelent számukra, hanem egy mesékkel átitatott táncos divatbemutatót, ahol újra ismertté és divatossá tudjuk tenni a viseleteket és a rég elfeledett történeteinket is.

Minden ruha és ékszer valamilyen antik magyar népviselet, viselet darab, szalag, régiség újra tervezve. Célom ezekkel, a régi népművészet megmentése és egyfajta környezettudatosság, nem kidobni szeretném a régi sérült, vagy ma már hordhatatlan darabokat, hanem új életre kelteni.
Folyamatosan kutatom, hogyan lehet a régi technikákat, motívum kincseket átemelni a jelenbe, úgy hogy megtartsák szépségüket, értéküket, de hozzátegyem a saját kézjegyemet is. Szeretném megőrizni a múltunk értékes darabjait, miközben átformálom őket a mai világ számára is érthető, hordható, befogadható alakba." 
                                                                                                                                  Németh Hajnal Aurora, Aurora FolkGlamour

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A „Popzene időgépben” koncepció mögött mindenki által ismert kortárs popsikerek és örökzöld popslágerek swingesített, jazzesített, doo-woposított, Motown-hangzású soulba ültetett feldolgozásai húzódnak meg. Egyszerű, de nagyszerű ötlet, ami tökéletesen működik.

Székely Csaba Az igazság gyertyái című műve a bözödújfalusiak megpróbáltatásainak állít emléket. A szerző mély empátiával és sajátos humorral fordul e kifejezetten megrendítő téma felé. Egy olyan közösség életébe nyerünk bepillantást, akik mindig is jól megfértek egymással, kivéve a történelemnek abban a négy évben, amikor a hatalom erőszakkal beleszólt az életükbe.

Ajánló


Helyszín: Mihai Eminescu Kulturális Központ (Strada Nicolae Grigorescu 19, Târgu Mureș 540095, Románia) Kapunyitás: 17:30 Esemény vége: 20:00 (Kiemelt jeggyel:…

A Ferencsik bérlet koncertjein a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a bécsi klasszikához illőn csökkentett létszámmal lép pódiumra. A záróesten mindehhez még…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!