RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Átlátszó Hang / JazzaJ : Die Hochstapler & Budapest Improvisers Orchestra

Átlátszó Hang / JazzaJ : Die Hochstapler & Budapest Improvisers Orchestra


Az Átlátszó Hang Fesztivál és a JazzaJ bemutatja:

19:00 Die Hochstapler (I/F/D)
20:00 Budapest Improvisers Orchestra

 több

Tisztelt vásárló! Tájékoztatjuk, hogy a Magyarországi Francia Intézet - mint a Francia Köztársaság Budapesti Nagykövetségének keretén belül működő intézmény - tevékenysége nem tartozik a belföldi adórendszer hatálya alá, ezért a megvásárolt jegyeikről nem készül számviteli bizonylat.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. szeptember 23. csütörtök, 19:00

A Die Hochstapler (Szélhámosok) német-olasz-francia quartet tagjai tízéves működésük során az improvizáció és a kompozíció egy egyedi rendszerét hozták létre. Nyelvi és kommunikációs rendszerek jellegeiből elindulva, hosszas közös munkával fejlesztették ki azt az egyedi és komplex szabályrendszert, mely előadásaikat működteti. Kártyajátékok, az ábécé rendszere, matematikai struktúrák és sokféle szövegtöredékek alkotják közös zenei nyelvük szabályait. Négy független résztvevő felajánlásai, illetve az ezekre érkező reakciók hozzák létre a folyton változó, játékosan izgalmas kollektív zenei szövetet. A koncertet megelőző napokon tartott mesterkurzusuk gyakorlatai is ennek az egyedülálló́ közösségi alkotásnak a rendszerébe vezeti be a résztvevőket.

A Budapest Improvisers Orchestra (BIO) a tíz éves születésnapját ünneplő JAZZAJ koncertsorozat és zenei műhely együttműködéseinek különleges gyümölcse. Az improvizáció közös játékterét megannyi különböző irányból közelítő tagok között zeneszerzők, kortárs zenét játszó klasszikus zenészek és a free jazz színtérről ismert játékosok is vannak. A zenekar elsősorban avantgárd nyitott formájú műveket és szabad improvizációkat játszik. Januári Átlátszó Hangos koncertjük a vírushelyzet miatt egy sajátos, helyszínspecifikus koncertfilm formájában jutott el a közönséghez. Most hasonló műsorral nyitják, feszegetik a megszokott formákat – ezúttal jelenidőben és közös térben: OFFLINE.

Még több program a Francia intézet oldalán : www.franciaintezet.hu

Le quatuor germano-italo-français Die Hochstapler (Les Imposteurs) a créé un système unique d'improvisation et de composition au cours de ses dix années d'activité. En prenant comme point de départ les caractéristiques des systèmes de langage et de communication, ils ont développé un ensemble unique et complexe de règles qui permettent à leurs performances de fonctionner. Les jeux de cartes, le système alphabétique, les structures mathématiques et divers fragments de textes constituent les règles de leur langage musical commun. Les propositions des quatre participants indépendants et leurs réactions à ces propositions créent un tissu musical collectif en constante évolution, ludique et passionnant. Les résultats de leur masterclass, organisée dans les jours précédant le concert, initieront également les participants à ce système unique de création collective. L'orchestre d'improvisateurs de Budapest (BIO) est le résultat de la série de concerts et des collaborations d'ateliers musicaux JAZZAJ, qui célèbre son dixième anniversaire. Les membres, qui abordent le terrain de l'improvisation, comprennent des compositeurs, des musiciens classiques jouant de la musique contemporaine et des joueurs connus de la scène du free jazz. L'orchestre joue principalement des œuvres d'avant-garde à forme ouverte et des improvisations libres. En raison de la situation virale, leur concert Transparent Loud de janvier a été diffusé au public sous la forme d'un film de concert spécial et spécifique au site. Ils inaugurent aujourd'hui un spectacle similaire, repoussant les limites des formes familières - cette fois au présent et dans un espace partagé : OFFLINE.

 Plus de programmes de l'Institut français sur : www.franciaintezet.hu

Ajánlatunk


Budapest, 2024. október 10. – A Piero Barone, Ignazio Boschetto és Gianluca Ginoble alkotta világhírű olasz pop-opera trió, az IL VOLO, egy felejthetetlen koncerttel tér vissza Budapestre, hogy elvarázsolja a magyar közönséget az MVM Dome színpadán, 2024.10.10-én.

bohózat két felvonásban

Mindenkivel megeshet – mármint ha nő, és elmúlt annyi...

Ajánló


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Kukorica Jancsi és Iluska megindító szerelmi története, a csodás, magyar népmesei motívumokban bővelkedő daljáték, mely híven követi az eredeti művet…

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!