RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Áron András & the Black Circle Orchestra / HEY, JUNE!
2

Áron András & the Black Circle Orchestra / HEY, JUNE!

Áron András ‘Apey' az egyik legismertebb, legsokoldalúbb hazai dalszerző-előadó és zenekarvezető. Neve ismerősen csenghet olyan sikeres és meghatározó rock- és metálzenekarokból, mint a LAZARVS, az Apey & the Pea, a Trillion, vagy még régebbről a Neck Sprain.

Aktuális előadások



Első, akusztikus, folkos szólólemeze 2010-ben jelent meg, amelyet azóta öt további hasonló, hol countrysabb, hol americana stílusú, hol folkos, bluesos anyag követett. 2020-ban életre hívott nagyzenekari projektje, az igencsak ismert zenészekből álló Black Circle Orchestra élőben dúsabbá, színesebbé teszi dalait, akárcsak ezen az estén is.

Áron András az Apey & the Pea zenekarral vált a hazai metálszíntér egyik kulcsfigurájáva a 2010-es évekre - a formáció ma már LAZARVS néven működik - a frontember azonban már ez előtt akusztikus szólódemókat, nagylemezt (a gyerekkorára visszatekintő Feathers, Black Flowers-t) és EP-t adott ki, hogy aztán 2016-os második saját albumával, a kiforrott Foxes-zel végleg párhuzamos pályára állítsa a két irányt. 2019-ben kiemelkedő dalszerzői teljesítményéért, sokoldalú hangzásvilágáért az év junior dalszerzője elismeréssel díjazta az Artisjus. A 2020-as negyedik szóló LP-t (Book Of Changes) követte a Black Circle Orchestra létrejötte, részben azért, hogy az azon szereplő dalokból élő felvételek is szülessenek (ez lett a Changes lemez). A Blahalouisiana énekesnője, Schoblocher Barbara, és billentyűse Pénzes Máté, a The Qualitons zenekar ritmusszekciója, Hock Ernő és Boros Levente, továbbá a The Pontiac gitárosa, Kiss Péter alkotja a Black Circle Orchestrát, amely a legutóbbi Apey-szóló, a Nashville-ben, csúcsproducerrel, Derek Gartennel rögzített 2023-as The Moment anyagából is játszik majd.

Fellépők:
gitár, mandolin, ének, szájharmonika, zongora: Áron András
ének, gitár, ütőhangszerek: Schoblocher Barbara
ütőhangszerek, ének: Boros Levente
ének, nagybőgő: Hock Ernő
gitár, ének: Kiss Péter
billentyűk, gitár: Pénzes Máté

Vendégek:
hegedű, szájharmonika: Ferenczi György
mandolin, hegedű: Pintér Zsolt

Fotó: Révész Patrik
Rendező: Müpa

Ajánló


A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el…

François Leleux a világ egyik legjobb oboaművésze, egyszersmind kiváló karmester. A Nemzeti Filharmonikus Zenekarhoz az utóbbi években úgyszólván „hazajár”: koncertjei…

Koncertszerű operaelőadás három felvonásban, két szünettel, olasz nyelven

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!