RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Antonio Sanchez & Migration

Antonio Sanchez & Migration

A négyszeres Grammy díjas Antonio Sanchez new yorki jazzdobos-zeneszerző a legutóbb Pat Metheny zenekarával járt Budapesten 2014-ben, de ez lesz az első alkalom, hogy Migraton nevű kvartettjével ad koncertet Magyarországon.

Tulajdonképpen minden említésre méltó jazzóriással szerepelt már együtt lemezen (Brad Mehldau, John Scofield, Joe Lovano, Chick Corea, Chris Potter, Avishai Cohen stb.), de legaktuálisabb sikere mindenképp az, hogy ő szerezte és játszotta fel a zenéjét az Iñarritu által rendezett kultfilmnek, a négyszeres Oscar díjas Birdman-nek, mely munkájáért nem mellesleg Golden Globe és BAFTA jelölést is kapott a legjobb filmzene kategóriában. Így nem is meglepő, hogy a koncerten egy rövid Birdman inspirációt is hallhatunk majd tőle szólóban.
 
A Migration kvartettben zenésztársai a brooklyni új generáció két üstököse, a downtown köreivel (David Binney, Dan Weiss, Rudesh Mahanthappa) gyakran együtt játszó John Escreet zongorista és Matt Brewer bőgős, valamint a náluk valamivel idősebb Seamus Blake tenoros, aki egyébként a Grammy díjas Mingus Big Band oszlopos tagja.
 
Birdman-filmrajongóknak és post-bop imádóknak kihagyhatatlan este!
 
Antonio Sanchez - dob
Seamus Blake - tenorszaxofon
John Escreet - zongora
Matt Brewer - bőgő

Ajánló


Pécs legújabb beszélgető-est sorozatának harmadik vendégei Ördög Nóra és Nánási Pál, hazánk egyik…