RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Alszanak a halak?
7

Alszanak a halak?

Jens Raschke: ALSZANAK A HALAK?
monodráma




 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. április 7. csütörtök, 14:00

„Hogyan kezeljük mi, felnőttek a halál kérdését? Mint az özönvíz öntötte el gyermekeinket a halál, az agresszív halál, és nem tudnak úszni. Hogyan segítjük őket eligazodni? Mit mondjunk, ha kérdeznek?” (Polcz Alaine)

A mostani életünk alig tud mit kezdeni a halállal, ezért inkább elhárítja, hallgat róla. Ami nehéz, amiről gondolkodni, beszélni kellene, az nincs. Pedig a gyermek gondolkodik és kérdez. Kíváncsi és tudni akar: tudni szeretné, mi történik a szeretteivel, akiket elveszít, mi lehet, mi van odaát, és hogyan éljen ezután a hiánnyal.

Jette, a tízéves kislány elveszíti hatéves kisöccsét, Emilt. A betegség alatt, a halál megtörténtekor, majd a temetés kapcsán szembesül a veszteséggel és az elmúlás tényével. Miközben próbálja értelmezni az értelmezhetetlent és felfogni a felfoghatatlant, a gyermek őszinteségével és kérlelhetetlen logikájával szembesíti a felnőtteket saját elhallgatásaikkal és félelmeikkel. Próbálja megérteni a világot, mely bizonyos értelemben örökre megváltozott körülötte; próbál választ keresni arra: milyen lesz ezután az élet? Miért viselkednek másképp a szülei, tudják-e még őt szeretni? Egy felnőtt általában óvatos: mit mondjak, mennyit mondjak el? Hogyan mondjam azt, amit muszáj elmondani? Egyáltalán hogyan kerülhető el a fájdalom? De eljön a pillanat, amikor nincs más, csak az igazság, s – ahogy Madách fogalmazott – „a valónál mind elámulunk”.

Jens Raschke bátor és hiánypótló darabja 2012-ben elnyerte a mühlheimi Gyerekdarab Fesztivál fődíját. A művet, mely segítheti a gyermekek és felnőttek szembenézését az élet legnehezebb kérdéseivel, színházunk népszerű művésznője, Pregitzer Fruzsina rendezi, előadója Fridrik Noémi.

Előadásunkra felnőtt nézőinket is várjuk, lehetőleg gyermekeikkel. A színdarab megtekintése után vezetett beszélgetést kínálunk szakemberrel.

Kedves Nézőink!

Amennyiben problémát észlelnek jegy- vagy bérlet online vásárlása során, kérjük, próbálják meg az oldal elérést egy másik böngésző felületről, vagy a jegy.hu oldalon lévő bal alsó sarokban található chat-ablakot vegyék igénybe!

Ott azonnal segítséget nyújtanak a probléma elhárításában!

Köszönjük együttműködésüket és megértésüket!

Ajánlatunk


A zenés színház történetének egyik legjelentősebb darabja tér vissza a budapesti közönség elé.

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Ajánló


..Némi EU-s támogatosítás, színház a záhníszben. Görbetükörerdő, disznógömb, telefonfül. Pár művészi vénával megáldott vendégmunkás, plusz egy talicska aprómajom. Vagyis lidérc.…

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

A kubai mulatók forró, szivarfüstös éjszakáinak sztárja, a kubai nép elsőszámú kedvence, a HABANA SOCIAL CLUB zenekar a 2024-es világkörüli…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!