RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Afro Jag – The Mabon Dawud Republic feat. Lakatos Mónika, Lisztes Jenő, Said Tichiti

Afro Jag – The Mabon Dawud Republic feat. Lakatos Mónika, Lisztes Jenő, Said Tichiti

A soktagú The Mabon Dawud Republic supergroup már eddigi rövid fennállása során is elismerést aratva népszerűsítette az afrobeatet itthon, zenéjével ráadásul autentikus környezetbe, Ghánába is eljutott, ahol a tanulás mellett játszott a világzene egyik nagyságával, Pat Thomas highlife-énekessel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. december 15. szerda, 20:00

Azon túl, hogy először lüktet afrobeat a Müpában, mindjárt olyan formában, ahogyan eddig aligha szólt bárhol. A jól ismert magyar zenészek szerelemprojektjeként 2017-ben létrejött The Mabon Dawud Republic tisztelgett már a műfajt alapító nigériai Fela Kuti előtt, zenélt afrobeat-legendákkal, kis- és nagylemezen bizonyított nemzetközi sikerrel, most pedig csavart is visz játékukba - Afro Jag (Afro Tűz) címmel keresi az afrobeat és a roma zene közös pontjait.

A soktagú The Mabon Dawud Republic supergroup már eddigi rövid fennállása során is elismerést aratva népszerűsítette az afrobeatet itthon, zenéjével ráadásul autentikus környezetbe, Ghánába is eljutott, ahol a tanulás mellett játszott a világzene egyik nagyságával, Pat Thomas highlife-énekessel. Az afrobeat a nyugat-afrikai highlife stíluson és más tradicionális zenéken alapszik, a hatvanas évek második felében jött létre, amikor a helyi zenészekre nagy hatást gyakorolt a korabeli amerikai jazz és funk. A stílus királya Fela Kuti lett, az ő emléke előtt tisztelgett először a magyar társaság, ráadásul Fela egyik zenészével, Dele Sosimivel. Idén megjelent, saját repertoárból álló első nagylemezük bizonyítja, hogy mennyire ihletetten játsszák ezt a pulzáló, fúvósokban és ütősökben gazdag örömzenét. Az egyéni íz persze már eddig is hozzáadódott a végeredményhez, most azonban még tovább mennek: Afro Jag című műsorukban az afrobeat és a tradicionális cigányzene találkozik, Lakatos Mónika énekes és Lisztes Jenő cimbalmos kíséretével. Autentikus romazenéből indulva találják meg a metszéspontokat. A produkció hatását a Chalaban frontembere, a marokkói származású Saïd Tichiti is erősíti.

Közreműködők:

gitár: Mészáros Ádám
basszusgitár: Hock Ernő
billentyűs hangszerek: Bognár Szabolcs
trombita: Szelevényi Vito
szaxofon, fuvola: Zahár Fanni, Weisz Gábor
harsona: Abbas Murad
dob, ütőhangszerek: Boros Levente, Halmos András
ütőhangszerek: Szarvas Dávid

Vendégek:

ének: Lakatos Mónika
cimbalom: Lisztes Jenő
guembri, úd, ének: Saïd Tichiti

Ajánlatunk


zenés átirat két részben

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. If várának börtönébe kerül, ahonnan nincs visszatérés. A vád: kapcsolat az akkor száműzött Napóleonnal. A vád hazugságra épül, de Dantes már nem tudja bizonyítani igazát.

Ajánló


Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból…

Sir Kenneth MacMillan / Liszt Ferenc – John Lanchbery MAYERLING Balett három felvonásban

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!