RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Advent hajnalán - a Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje
3

Advent hajnalán - a Honvéd Férfikar ünnepváró koncertje

A Honvéd Férfikar adventi koncertjén férfikari különlegességek és átiratok szólalnak meg a reneszánsztól napjainkig. Egyházzenei összeállításunk, amely Várpalotától Szentesig és Székesfehérvártól Sárospatakig örvendett sikernek korábban, végre Budapesten is megszólal.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2021. november 29. hétfő, 19:30

A rendezvény a hatályos járványügyi szabályozásoknak megfelelően látogatható.

Miként az adventi várakozás főszereplője Szűz Mária, úgy műsorunk visszatérő gondolata a Mária-imádság. Mosonyi Mihály, Ambrož Čopi, Jan Nieland, Franz Biebl és Szergej Rahmanyinov kompozícióiban Ave Maria, Magnificat és más unikális Mária-énekeket adunk elő.


A pandémia új utakat is nyitott számunkra, hiszen a közelmúltban több kamaraösszeállítással is gazdagodhatott repertoárunk. A Férfikar sokoldalúságát hivatott bemutatni az a válogatás, amelyben neves reneszánsz szerzők műveit kötöttük csokorba. Adventi koncertünk igazi különlegessége egyrészt Francis Poulenc: Assisi Szent Ferenc négy kis imája, amely fantasztikus érzékenységgel tárja elénk egy jellegzetes zenei világ és egy világot megindító lelkiség ötvözetét; másrészt a kortárs Randol Alan Bass: Gloriája, amellyel már a karácsonyi angyalkórust idézzük: -„Dicsőség a magasságban Istennek és békesség az embernek…!”

Közreműködik: Decsi András, Manuel Betancourt Camino, Nagy Bertalan, Stampay-Komesz András (ének), Thiago Bertoldi (zongora)
Vezényel: Riederauer Richárd
Szervező: Honvéd Férfikar

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

Ajánló


„Rájöttem, hogy az emberek soha nem fognak megváltozni. Mindig hagyni fogják, hogy az okosabb és erőszakosabb ember uralkodjon rajtuk. Aki…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!