RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Aktuális előadások



A zongorista zseni művészetének sokoldalúságát ismerhetjük meg Balázs János Kossuth-díjas zongoraművész, a Cziffra Fesztivál művészeti vezetője és vendégművészei interpretálásában.

A hangversenyen a klasszikus zenész Cziffrát Miklósa Erikával, a szintén Kossuth-díjas koloratúrszoprán operaénekesnővel, az 50-es évek pesti lokál hangulatát pedig Gubik Petra Junior Prima - Díjas színésznő - énekesnővel idézik fel az est folyamán.

Cziffra kiemelkedő technikai tudása megkérdőjelezhetetlen, egyedisége azonban az improvizációs képességében rejlik.

Az öt vidéki városban megrendezésre kerülő koncertsorozat Cziffra zenei örökségét, s annak esszenciáját mutatja be: a klasszikus zene mellett a könnyűzene és jazz, valamint a kávéházi cigányzene remekműveivel.

Az emlékkoncert-sorozat varázslatos hangulatú estjein Cziffra Györgyre, a kalandos életű, nehéz sorsú virtuózra emlékezünk. A csodagyerekből lett világsztár rögtönzéseihez hasonlóan ez alkalommal is a fellépő művészek szenvedélye, a pillanat ereje és a szabad örömzenélés tölti majd be a koncerttermet.

A koncert ünnepélyes megnyitóval kezdődik.

 

Ajánló


Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Brian Blade legendás amerikai jazzdobos (Chick Corea, Joshua Redman, Bill Frisell) Magyarországon is jól ismert, még popos körökben is az…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!