RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A Teremtés - Ferenczy Noémi művészete

A Teremtés - Ferenczy Noémi művészete

Képvetítéssel kísért előadás Ferenczy Noémi (1890–1957) gobelinművész születésének 130. évfordulója alkalmából  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 27. csütörtök, 18:00

A Teremtés - Ferenczy Noémi művészete
Képvetítéssel kísért előadás Ferenczy Noémi (1890–1957) gobelinművész születésének 130. évfordulója alkalmából

Előadó: Bodonyi Emőke művészettörténész (Ferenczy Múzeumi Centrum)

A Ferenczy-művészdinasztia tagja, a Kossuth-díjas Ferenczy Noémi a XX. századi magyar kárpitművészet megújítója, munkássága nemcsak hazai, hanem nemzetközi viszonylatban is kiemelkedő. Édesapja, Ferenczy Károly, a nagybányai művésztelep legtekintélyesebb alapítója volt, édesanyja, a több nyelven beszélő Fialka Olga szintén festőművészként indult. A legidősebb fiú, a festő- és grafikusművész Valér után Szentendrén születtek meg az ikertestvérek, Noémi és a szintén kimagasló tehetségű szobrászművész, Béni. Ferenczy Noémi eredetileg divattervezőnek készült, viszonylag későn, 21 éves korában kezdett érdeklődni a kárpitművészet iránt és választotta az ezzel jár művészi egzisztenciát. Élete végéig hű maradt a család valamennyi alkotója által képviselt értékekhez, a munka iránti tisztelethez, alázathoz és elkötelezettséghez. Kárpitjain ezzel összhangban forr szerves egységgé az ember és az általa végzett tevékenység, miközben hangsúlyosan érvényesül a kompozíciók síkszerűsége a kifejezőeszközök archaikus egyszerűsége és néhány szín végtelen árnyalata révén.

A Teremtés – Ferenczy Noémi művészete című kiállítás a szentendrei Ferenczy Múzeumban tekinthető meg 2020. február 21. – május 10. között.

Ajánlatunk


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Az ezeregy éjszaka az egyik legismertebb és legcsodálatosabb mese az egész világirodalomban. Páratlanul gazdag és színes történet szerelemről, hűségről, örök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!