RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Lindsay Anderson rendező jó két évtizeden át volt a brit film egyik meghatározó alakja. És nem mellékesen ő fedezte fel Malcolm McDowellt, akivel hosszú éveken át dolgozott együtt. Az O Lucky Man! egyenesen McDowell ötlete nyomán született.
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. december 16. hétfő, 19:00

A szerencse fia (1973) - Very British – Szatírák és groteszkek / MÜPAMOZI

Angol nyelven, magyar felirattal.

Lindsay Anderson rendező jó két évtizeden át volt a brit film egyik meghatározó alakja. És nem mellékesen ő fedezte fel Malcolm McDowellt, akivel hosszú éveken át dolgozott együtt. Az O Lucky Man! egyenesen McDowell ötlete nyomán született. Furcsa, zakkant és botrányosan kritikus film, amely a Mick Travis nevezetű karakter bolyongásain keresztül bontja ki egy korrupt, cinikus és képmutató Nagy-Britannia képét. És ott bujkál benne a dilemma: akkor járunk-e el helyesen, ha követjük a kor és a társadalom által vallott eszményeket, vagy ha az erkölcs útját járjuk?

Lindsay Anderson - és Malcolm McDowell - története a brit irodalmi hagyományból fakad. Ott van benne az utazóregény, a kópéregény, a fejlődésregény - a társadalmi felemelkedés lehetőségének gondolata. Csakhogy már a hetvenes években járunk. A világ tudomány által való megváltásába vetett hit elporladt, de a Vízöntő korának divatgondolatai sem tűnnek többnek furcsa göncöknél és nem kevésbé furcsa szólamoknál. Groteszk, olykor szürreálisba forduló mese ez, amelyben a társadalmi elit, a hatalomipar értékeit vesztette, a lent lévők pedig csőcselékké süllyedtek, akik már egymással sem szolidárisak. Travis odisszeája - ágyról-ágyra, börtönről-börtönre járása, az aláírandó papírok és elszenvedendő pofonok sora - olyan világot tár fel, amely egyáltalán nem tekinthető minden világok legjobbikának. A már-már nagyepikába forduló film a legvégére még tartogat egy furcsa fordulatot. De erről csak a film megnézése után lehet és érdemes beszélgetni.

rendező    Lindsay Anderson

házigazda    Réz András

 

Ajánlatunk


A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű. Meséjében szegény, beteg nagymamájának gyűjt könyöradományokat. Kettejük barátsága akkor kezdődik, amikor kiderül, hogy mindketten a Riviérán kívánnak turistákat kifosztani, és rájönnek, hogy szövetkezve könnyebb. A Steve Martin és Michael Caine játékával fémjelzett film nem véletlenül ihlette meg a „színházcsinálókat”. A fordulatokban gazdag és rendkívül humoros történet kiváló zenével fűszerezve robbant be a Broadwayre, útját azóta is töretlen nevetésorkán, tapsvihar és díjeső övezi.

Modeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar, angol és orosz felirattal

Nagymama, lány, unoka. Mindegyik mást akar, mindegyik másként, mással szeretné élni az életét. Teri például szeretője mellett képzeli el a mindennapjait. Lánya, Emma egy titokzatos kis jövevénnyel. De mit szól mindehhez a vidéki Mama, aki váratlanul beállít a pesti lakásba? A nevetés kódolva van..

Ajánló


Az elmúlt évek sikeres programjainak köszönhetően, folytatódik a Homokhátság Szívében megrendezésre kerülő koncertek sora, ezúttal BORDÁNY 2024 néven!!! Az idei…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!