RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A nép ellensége

A nép ellensége

Ember vagy pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől, vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások megmérgezésének? Ezek a dilemmák merülnek fel a darabban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2023. június 8. csütörtök, 19:00

A történet kiindulópontja egy rendőrségi hír, ebből írta meg Ibsen a polipként mindent megfojtó korrupció drámáját. Egy norvég kisváros legfőbb bevételi forrása és egyben sokak megélhetésének záloga a helyi gyógyvíz. A polgármester testvére, Dr. Stockmann azonban felfedezi, hogy a gyógyulni vágyókat súlyos fertőzésveszély fenyegeti, a gyógyforrások vize ugyanis mérgezett.

Ember vagy pénz? Egy közösség megfosztása a fellendülés lehetőségétől, vagy a fellendülésért cserébe szabad utat adni mások megmérgezésének? Ezek a dilemmák merülnek fel a darabban.

A hatalom torzulásával szembeszegülő doktor készen áll a társadalmi tettre. Családjával az oldalán elindul a mindent megváltó csoda valóra váltására. Ibsen társadalmi drámájában egyéni érdek és társadalmi felelősség feszül egymásnak szembeállítva az egyént a megélhetését féltő közösséggel és annak hangadóival.

Az előadás a Miniszterelnökség és a KIM támogatásával a 10. Színházi Olimpia keretein belül valósul meg és programként bekerült az Olimpia hivatalos eseményei közé.

Az előadás 14 éven felülieknek ajánlott.
Az előadás hossza 140 perc egy szünettel.

Közreműködők

SZEREPLŐK:
Dr. Tomas Stockmann: SEBESTYÉN ABA
Katrine Stockmann: MOLDOVÁN ORSOLYA
Petra Stockmann: VILHELEM BARBARA
Ejlif Stockmann: ROBERT SZILÁRD
Peter Stockmann: TOLLAS GÁBOR
Morten Kiil: KILYÉN LÁSZLÓ
Hovstad: GALLÓ ERNŐ
Billing: BARTHA LÁSZLÓ ZSOLT
Horster: ÖRDÖG MIKLÓS LEVENTE
Aslaksen: HENN JÁNOS

Fordító: KÚNOS LÁSZLÓ
RENDEZŐ: KERESZTES ATTILA

Ajánlatunk


Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Ajánló


Az Özvegy Karnyóné vérbő komédia, sok zenével az esendőségről, tele fordulattal, szerethető karakterrel, versengéssel, ármánnyal és persze szerelemmel. És, hogy…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!