RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


A mi méheink - Kaptárlátogatás

A mi méheink - Kaptárlátogatás

A program keretében áprilistól szeptemberig lehetőség nyílik egy vizsgálóláda üveggel borított ablakán keresztül megfigyelni a méheket és betekinteni a kaptár titokzatos életébe.

A mi méheink - kaptárlátogatás

Egy könnyű séta során meglátogatjuk a méheket a Barabás Villa kertjében és bekukucskálunk a vizsgálóládába, ahol megfigyelhetjük: mi történik a méhek életében ma. Láthatjuk a kaptárból kirepülő méheket, gyűjtő-hordó repülésüket, a röpnyílásnál feladatot teljesítő őrzőket, hallgathatjuk zümmögésüket, érezhetjük a kaptár melegét. Megcsodálhatjuk, hogyan építik természetes lépépítményeiket a méhek az őket körülölelő burokban, jelen esetben a vizsgálóládában.
A résztvevők érdeklődésének megfelelően beszélgetünk a kaptár lakóinak sokszínűségéről: a munkásméhekről, a herékről, a méhanyáról; a kaptár, vizsgálóláda vagy odú burkát és a maguk által épített természetes lépépítményt is magába foglaló méhcsalád egészéről, a méhek varázslatos lényéről; a méhek önzetlen feladatvállaláson alapuló, együttműködő társadalmáról; a méhek és az ember közötti összefüggésekről; az adott időszak jellegzetességeiről a méhek életében.

Közreműködők: Radics Helga és Alfons Wirth

A kaptárlátogatás hossza: 60 perc

Ajánló


A zeneszerző születésének 250. évfordulóján a Nemzeti Filharmonikusok Beethovennel a szabadban című koncertsorozata…

Bajban a pszichiáter. Befolyásos, gazdag páciense lefoglalja minden idejét. Menyasszonya és veszélyes ügyfele…