RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


"A föld ismétlődő emlékei" / Nemes Nagy Ágnes Budapestje / irodalmi séta Juhász Annával

"A föld ismétlődő emlékei" / Nemes Nagy Ágnes Budapestje / irodalmi séta Juhász Annával

Vendég: Péterfy Bori
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. július 2. szombat, 17:00

"Hiszen annyian itt körülöttem, akár a séta kezdetén...Már mennek. Már messze tőlem, feljebb, már kicsinyülve. Menetelésük, mint egy hullámzó út maga. Akár egy égre-csúszó légifelvételen, felfelé billenő látóhatáron, már csak egy út, egy földtani meder."
Milyen volt Nemes Nagy Ágnes város-képe? Hol szeretett sétálni, hol élt, hol volt otthon, merre ült le, kivel, hol találkozott? Melyek voltak budai otthonai és melyik kávézóban és presszóban találkozott barátaival, hol írt, dolgozott?
A #NemesNagyÁgnes100 centenáriumi sorozat keretében júniusban indul útjára a NemesNagy-séta, amely során a sorozat szerkesztőjével, Juhász Anna irodalmárral és minden alkalommal egy-egy színművész vendéggel járhatjátok be a XX. század egyik legjelentősebb költője, Nemes Nagy Ágnes életének fontos helyszíneit Budapesten: megismerve alkotói és családi történeteket, háborút, barátságokat, megidézve verseket, napló-részleteket és leveleket.
A centenárium sorozat a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében jön létre. Irodalmi beszélgetések, utazások, kötet bemutatók, zenei produciók támogatása és irodalmi séta is szerepel az egész éven átívelő, tematikus Viszonylagos öröklét - Nemes Nagy Ágnes100 eseményei, programjai között.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

zenés party két részben

Ajánló


Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Pietro Mascagni / Ruggero Leoncavallo PARASZTBECSÜLET / BAJAZZÓK Egyfelvonásos operák olasz nyelven, magyar, angol és olasz felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!