RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Aktuális előadások



Ifj. Johann Strauss: A CIGÁNYBÁRÓ
Nagyoperett három felvonásban, magyar nyelven
A Magyar Állami Operaház produkciója

Bemutató: 2017. március 24.
Az előadás hossza: 3 óra 30 perc

2025. június 27. (péntek)
esőnap: június 28. (szombat)

A mű egyik legfőbb erénye operaszínpadra kívánkozó muzsikája, amelyben csodálatosan megférnek egymás mellett a csárdás, a cigányzene, a bécsi keringő és a fajsúlyosabb dallamok is. A Magyar Állami Operaház produkciója azonban nemcsak a zene erejével ragadja a kalandos történet közepébe és a mendemondák ködébe vesző múltba a színházrajongókat – izgalmas látványvilággal érkezik hazánk legnagyobb színpadára. Horesnyi Balázs nagyszabású díszlete és Pilinyi Márta a főurak és a cigánykaraván lakóinak színpompás viseletét idéző jelmezei hűen és szemet gyönyörködtetően elevenítik fel az 1700-as évek hangulatát.

S hogy mit keres egy operettben egy felkapaszkodott disznókereskedő, kicsoda valójában a temesvári pasa örököse, és hogyan lesz egy földesúr fiából a cigányok bárója? Szinetár Miklós rendezéséből minden kiderül a Szegedi Szabadtéri Játékok Dóm téri színpadán, június 27-én.

Ajánló


Az őszinte barátság meséje ez. Megmutatja, hogy nem baj, ha valaki értéktelennek tart, másnak talán attól leszel a legszerethetőbb, amit…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!