RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


6.Body.Radical Koreai-est Előadások

6.Body.Radical Koreai-est Előadások

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. szeptember 27. péntek, 19:30

6.Body.Radical Koreai-est Előadások

 Félénkség

A folyékony szemeim remegni kezdenek.A viselkedésem kellemetlenné válik.A nyelvem a kínos helyzettől egyre gyorsabban mozog,a számat megnedvesíti.

Ki ő? Ismerem őt? Miért int nekem? Az emberek nem szoktak felismerni, mikor rajtam van a szemüvegem. Talán egy közeli ismerősöm? Szarukeretes szemüveget kellene viselnem. Habár ez a szemüveg korábban álcának jó volt, többé már nem működik. De azért megkönnyebbültem. Csak üdvözölt, és ment is tovább. Ha megkérdezte volna, hogy “hogy vagy?”, folyékony szemeim elkezdtek volna remegni. A viselkedésem kínossá vált volna. Kétségtelen, a nyelvem gyorsan mozgott volna, és megnedvesítette volna a szám. Úgy tűnik, a testem minden porcikája tiltakozott volna a beszélgetés ellen. A velem szemben álló ember úgy tekintett volna rám, mint egy vesztesre. Még mindig fájdalmas, mikor át kell taposni az embereken a szakmában. Ahelyett, hogy a saját nézőpontomat tágítom, jobb lenne kínai kajákkal a gyomromat kitágítani. A fenébe is!


Szfinx hal| Pez esfinge

A PEZES FINGE a tenger fenekén szinte észrevétlenül meghúzódó élővilágot kutatja, a megbúvó élőlények és az őket körülvevő terek eddig ismeretlen, rezzenéstelen világát. A darab, melyben egyaránt felfedezhető a kortárs tánc és a street dance technikája, már több európai, ázsiai és amerikai fesztiválon is szerepelt.

Elías AGUIRRE sokoldalú művész: táncos, koreográfus, fotós és műanyaggal dolgozószobrász. Számtalan díjat nyert, így például megnyerte  a Burgos-New York Versenyt, a 2010-es Alicia Alonso Iberoamerican Versenyt, a 2010-es Madridi Koreográfusok Versenyét, az Akrobatikus Táncegyesület (Asociacion De Danza Acrobatica)  2009-es Képzőművészeti Versenyét, az Unidanza Versenyen pedig második helyezést ért el.

Elías Aguirre előadói és koreográfusi munkáit workshopokkal, kiállításokkal, fotó és tánc-videó munkákkal ötvözi. Mindezek mellett a madridi "CUERPO ROMO" utcai táncfesztivált igazgatója.


Ezüst kés

Az Ezüst kés című darabot azok az ezüstből készült kések inspirálták, melyeket hagyományosan a koreai szüzek és özvegyek hordtak magukkal méltóságuk megőrzése érdekében, hogy meg tudják védeni magukat, vagy a  támadás bekövetkezteesetén azonnal végezzenek magukkal. A színpadon az emberi lét több nézőpontból is bemutatásra kerül. A táncosok nem csak táncolnak, hanem énekelnek, csúnyán beszélnek, akár káromkodnak is, olykor pedig csak vannak és nem tesznek semmit.  Az Ezüst kés, mint képzeletbeli sziget a színpadon, a nők élőhelye, ahol erősen elfojtott érzelmeik szócsöve a mozdulatok halmaza. A darab olyan ellentmondásos érzelmek megjelenítésére koncentrál, mint a szégyen és a harag egy időben való megélése, mely erős érzelmeket kapcsol be bennünk is és ami túlmutat a nőkről alkotott eredeti elképzelésünkön.  Az előadók felfedik azt az érzelemvilágot, melyet csak azok élnek meg, akiknek egész életükben rejtegetni valójuk volt.

A GOBLIN PARTY társulat egy alkotóközösség, ahol minden táncos koreográfus is egyben. A tagok: LIM Jingho a koreai kortárst táncvilág új generációjának egyik feltörekvő reménysége. Táncból bachelor diplomát, majd táncoktatásból mesterdiplomát szerzett a Chungangi Egyetemen. 2011-ben elnyerte a Szöuli  Táncszervezet (SPAF) Legjobb koreográfiadíját.

JIKyungmin a koreai kortárs táncvilág új generációjának egyik feltörekvő reménysége. Táncból bachelor diplomát, majd táncoktatásból mesterdiplomát szerzett a Chungangi Egyetemen. Már a 2007-es CJ Young Fesztiválon bizonyított, az eseményről több koreográfiai díjat is hazavitt.

Jingho és JI Kyungmin vezetői a Goblin Party elnevezésű társulásnak, ahol közös alkotómunka eredményeként hoznak létre darabokat a társulat többi koreográfus táncos tagjával, LIM Sungeun-mel, LEE Kyunggu-val, AHN Hyunmin-nel és LEE YLIM Jingho

LIM Sungeun kortárs táncszakon végzett a Szöuli Művészeti Főiskolán, diplomája megszerzése óta koreografál és táncol. Fő darabjai a "Szeplő" (Freckle) és a "Buddhista rózsafüzér" (Buddhist Rosary).

LEE Kyunggu a Szöuli Művészeti Főiskolán kortárs táncművész diplomát, a Koreai Nemzeti Képzőművészeti Egyetemen koreográfus mesterdiplomát szerzett. Legismertebb előadásai a "Do you copy, Huston?", az "A broom stuck in the corner" és a "The fox and the dolphin" nevű alkotások.

AHN Hyunmin a Kyunghee Egyetemen tanult kortárs táncot, jelenleg táncoktatást tanul a Chungang Továbbképző Iskolában. Ismert előadásai közé tartozik az "Apostatic monk" és a "Listen carefully".

LEE Yenjou  a Szöuli Művészeti Főiskola kortárs táncművész szakán végzett. Táncos, koreográfusként, ismertebb előadásai a "Do you copy, Houston?" és a "The probability that..." című alkotások.


20:50-21:20 |  Közönségtalálkozó

A KOREAI est vendége Spanyolország, Románia és Magyarország

A KOREAI est fő támogatói: Koreai Kulturális Központ, Korean Culture Day

Félénkség
Koreográfia, tánc: JI Kyungmin - a Goblin Party alapító tagja (KR)

Szfinx hal | Pez esfinge
Koncepció: Elías AGUIRRE
Előadók: Mario GONZÁLEZ, Elías AGUIRRE
Zene: Asaf YANIV, NIÑO
Fény: Sergio G. DOMíNGUEZ
Támogatók: Comunidad de Madrid, Centro Danza Canal, INAEM, Embassy of Spain

Ezüst kés
Koreográfia: Goblin Party (KR)
LIM Jinho, JI Kyungmin, LIM Sungeun, LEE Kyunggu, AHN Hyunmin, LEE Yeonju
Előadók: LIM Sungeun, LEE Kyunggu, AHN Hyunmin, LEE Yeonju

Ajánlatunk


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


A Szép nyári nap című musical valamikor a hetvenes években játszódik Bácsszentmárián, egy olyan építőtáborban, amelyik közel van a jugoszláv…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!