RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


1968 - Rendező: Balogh Zsolt

1968 - Rendező: Balogh Zsolt

Dokumentumfilmklub

Mérei Anna vezetésével tovább folytatódik az évek óta sikerrel futó filmklubunk, ahol nézőink új magyar dokumentumfilmekkel találkozhatnak.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2019. október 21. hétfő, 18:00

A vetítéseket az alkotókkal, szakértőkkel való beszélgetés zárja.                     

1968
magyar dokumentumfilm, 85 perc, 1989
Rendező: Balogh Zsolt

1968 fontos évszám. Nyugat-Európa szinte valamennyi országa a diáklázadásoktól hangos, míg a keleti részben, a szocialista táborban, a csehszlovákiai bevonulás rengeti meg a társadalmakat. Miközben Magyarország a táncdalfesztiválon szórakozik, a Szovjetunióval az élen Csehszlovákiába bevonulnak a „baráti országok” hadseregei, köztük a magyar katonák is.

A szocialista rendszer, a hatalom még erős, de már vannak, akik szembeszállnak vele.

Egy 17 éves magyar fiú és egy cseh egyetemista égő fáklyaként, egyetlen halálos kiáltással ezt a módját választja a tiltakozásnak.

Ajánlatunk


A zenében a historizmus nemcsak azt jelenti, hogy korabeli hangszerek kópiáin szólalnak meg régi művek: olykor azt is, hogy az előadók felelevenítenek egy olyan szokást, amelynek több évszázada hódoltak a zenekedvelők.

Vincze Balázs művészeti vezető, rendező-koreográfus jól ismeri a polgári színházi hagyományokat kedvelő táncrajongók ízlését, kiválóan alkalmaz táncszínpadra ismert és közkedvelt irodalmi klasszikusokat. Nagyszerű arányérzékkel teszi követhetővé a cselekményt a tánc nyelvén. Klasszikus alapokra épülő kortárs koreográfiája különleges és látványos, szakmailag magas színvonalú, mégis befogadható és közönségbarát.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!