RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál

15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál

Idén 15. alkalommal rendezik meg a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivált. November 6. és 11. között 35 országból 59 filmet vetítenek Budapesten. A fesztivál idei szlogenje: Nézz szembe a világ legfrissebb lenyomatával!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 6. kedd, 19:00

A 15. Verzió Nemzetközi Filmfesztivál nyitóeseményének helyszíne ismét a Trafó Kortárs Művészetek Háza lesz, ahol Csuja László első dokumentumfilmjével, a Kilenc hónap háborúval veszi kezdetét az emberi jogi filmes program.
Csuja dokumentumfilmje egy kárpátaljai fiú felnőtté válásának története: Jani otthagyja családját, hogy az ukrán hadseregben szolgáljon. Míg édesanyja visszavárja fiát, Jani csak a függetlenségre vágyik. A rendező első játékfilmjével, a Virágvölggyel párhuzamosan készítette el dokumentumfilmjét, mely a Szarajevói Filmfesztiválon elnyerte a zsűri különdíját.
A fesztivált Mészáros Antónia, az UNICEF magyarországi vezetője nyitja meg.
A nyitóvetítést beszélgetés követi Csuja László rendezővel.
 
A dokumentumfilm elsődleges célja a valóság eseményeinek megörökítése, a rejtett jelenségek feltárása, emberi sorsok bemutatása – vizuális lenyomat arról, ami itt és most körülöttünk történik. De milyen nyomot hagyunk magunk után a jövő generációi számára? A 15. Verzió Filmfesztivál ismét az elmúlt évek legizgalmasabb dokumentumfilmes válogatását hozza el, hogy megmutassa a világ legfrissebb lenyomatát.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

A „Csirbiri” koncerten a filmkoncert zenei anyagából hallható válogatás, amely csokorba fogja Halász Judit egyedülálló pályafutásának legnépszerűbb alkotásait.

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Ajánló


Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. És ha…

Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Megérkezett Pottyondy Edina új estje, a Démonok és hormonok. Terápiás stand up a körülöttünk élő és a bennünk lakó démonokról.…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!