RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


100 év meséi – park-és színháztörténeti séták a Városmajorban

100 év meséi – park-és színháztörténeti séták a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad és a Budastep a nyár folyamán kellemes sétákra invitálja az érdeklődőket, melyeken megismerhetik a park és a színház történetét, megtudhatják miképpen kapcsolódik az organikus építészet kiemelkedő alakja, Makovecz Imre a történethez. Tarts velünk és ismerd meg az ország első parkmozijának történetét! Utazzunk együtt vissza az időben és idézzük fel a kor híres, zenés bohózatait, pillantsunk be…  több

Aktuális előadások









Gondoltad volna, hogy a Városmajor volt a főváros első közparkja? A területet a középkorban még szántóföldként, kaszálóként használták, II. József rendelte el közparkká alakítását. Később a bécsi Práter hangulatát idéző mulatságokat és vurstlikat rendeztek itt. A budai filmkedvelő publikum nagy vágya teljesült, amikor 1922-ben megnyitotta kapuit a zöldben a Parkmozi, az ország első kertmozija.

Az intézmény csak a második világháborút követően, 1950 után kezdett el színházként funkcionálni. A városlakók igazi „Paradicsomhoz” hasonlították a Stadtmerhofot, ahova kirándulni, üdülni, feltöltődni és a színház élményéért jártak.

A Városmajori Szabadtéri Színpad és a Budastep a nyár folyamán kellemes sétákra invitálja az érdeklődőket, melyeken megismerhetik a park és a színház történetét, megtudhatják miképpen kapcsolódik az organikus építészet kiemelkedő alakja, Makovecz Imre a történethez. Tarts velünk és ismerd meg az ország első parkmozijának történetét! Utazzunk együtt vissza az időben és idézzük fel a kor híres, zenés bohózatait, pillantsunk be a színház kulisszái mögé!

A séták végén a résztvevők az alábbi színházi programokhoz csatlakozhatnak:

június 15. (szombat) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Szegedi Kortárs Balett Carmen+ című előadásának próbájára.

július 2. (kedd) 17:00 – 19:30

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Városmajori Szabadtéri Színpad és az Örkény Színház közös bemutatója, az {ESCAPE} A Donkihóte-projekt című előadás próbájára.

július 9. (kedd) 17:30 – 19:30

A séta végén a résztvevők beülhetnek Julien Hervé: Ki hitte volna? című filmjének a vetítésére.

július 19. (péntek) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők megnézhetik a Budapest Klezmer Band koncertjének a hangbeállását.

július 27. (szombat) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők megnézhetik Kiss Tibi és az Aranyakkord zenekar hangbeállását.

augusztus 4. (vasárnap) 15:30 – 18:00

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Monarchia Operett: Dalok a Pesti holdfényben című előadás próbájára.

Ajánló


Velekei László 2013-ban dolgozott először Kodály Zoltán műveire, így született meg a nagysikerű Kodály című darabunk. Ezt újragondolva alkotta meg…

Az Átrium zenés gyerekelőadása az egész családnak Farkasházi Réka és a Tintanyúl zenekar rengeteg ismert és vadonatúj zenéjével.

„Sorry. Próbáltuk, de nem sikerült. Próbáltunk visszatérni a normalitásba, a sötét színházterembe, létrehozni egy táncelőadást, és azzal foglalkozni, amihez a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!