RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


100 év meséi – park-és színháztörténeti séták a Városmajorban

100 év meséi – park-és színháztörténeti séták a Városmajorban

A Városmajori Szabadtéri Színpad és a Budastep a nyár folyamán kellemes sétákra invitálja az érdeklődőket, melyeken megismerhetik a park és a színház történetét, megtudhatják miképpen kapcsolódik az organikus építészet kiemelkedő alakja, Makovecz Imre a történethez. Tarts velünk és ismerd meg az ország első parkmozijának történetét! Utazzunk együtt vissza az időben és idézzük fel a kor híres, zenés bohózatait, pillantsunk be…  több

Aktuális előadások









Gondoltad volna, hogy a Városmajor volt a főváros első közparkja? A területet a középkorban még szántóföldként, kaszálóként használták, II. József rendelte el közparkká alakítását. Később a bécsi Práter hangulatát idéző mulatságokat és vurstlikat rendeztek itt. A budai filmkedvelő publikum nagy vágya teljesült, amikor 1922-ben megnyitotta kapuit a zöldben a Parkmozi, az ország első kertmozija.

Az intézmény csak a második világháborút követően, 1950 után kezdett el színházként funkcionálni. A városlakók igazi „Paradicsomhoz” hasonlították a Stadtmerhofot, ahova kirándulni, üdülni, feltöltődni és a színház élményéért jártak.

A Városmajori Szabadtéri Színpad és a Budastep a nyár folyamán kellemes sétákra invitálja az érdeklődőket, melyeken megismerhetik a park és a színház történetét, megtudhatják miképpen kapcsolódik az organikus építészet kiemelkedő alakja, Makovecz Imre a történethez. Tarts velünk és ismerd meg az ország első parkmozijának történetét! Utazzunk együtt vissza az időben és idézzük fel a kor híres, zenés bohózatait, pillantsunk be a színház kulisszái mögé!

A séták végén a résztvevők az alábbi színházi programokhoz csatlakozhatnak:

június 15. (szombat) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Szegedi Kortárs Balett Carmen+ című előadásának próbájára.

július 2. (kedd) 17:00 – 19:30

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Városmajori Szabadtéri Színpad és az Örkény Színház közös bemutatója, az {ESCAPE} A Donkihóte-projekt című előadás próbájára.

július 9. (kedd) 17:30 – 19:30

A séta végén a résztvevők beülhetnek Julien Hervé: Ki hitte volna? című filmjének a vetítésére.

július 19. (péntek) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők megnézhetik a Budapest Klezmer Band koncertjének a hangbeállását.

július 27. (szombat) 16:30 – 19:00

A séta végén a résztvevők megnézhetik Kiss Tibi és az Aranyakkord zenekar hangbeállását.

augusztus 4. (vasárnap) 15:30 – 18:00

A séta végén a résztvevők beülhetnek a Monarchia Operett: Dalok a Pesti holdfényben című előadás próbájára.

Ajánló


"Az improvizációval és interaktivitással fűszerezett, porcukor illatú estén felülünk az érzelmi hullámvasútra, és hősünkkel együtt fejest ugrunk egy különös kalandokkal…

Budapest egyesítésének 150. évfordulója alkalmából 23 kortárs író készítette el a Budapest Nagyregényt, ami nagy közönségsikert aratott.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!