RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

művész


Széphalmi Pál

Széphalmi Pál

1994-ben születtem Budapesten, Széphalmi Pál névre kereszteltek. Családomban a művészet - elsősorban a zene és a tánc szeretete - összekapcsolódik legtöbbünk hivatásával. Édesapám néptánc koreográfus, édesanyám népi ének és néptánctanár, idősebbik lánytestvérem táncművész. Nővérem nyomdokaiban járva diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész szakának néptánc szakirányán. Ezen a helyen…

 Tovább

Aktuális programok


Anne Frank naplója / A képfaragó

Budapesti Operettszínház

A többféle feldolgozást is megélt alapművet most Grigori Frid egyszemélyes operaváltozatában ismerhetik meg a Budapesti Operettszínház nézői.

1994-ben születtem Budapesten, Széphalmi Pál névre kereszteltek. Családomban a művészet - elsősorban a zene és a tánc szeretete - összekapcsolódik legtöbbünk hivatásával. Édesapám néptánc koreográfus, édesanyám népi ének és néptánctanár, idősebbik lánytestvérem táncművész. Nővérem nyomdokaiban járva diplomát szereztem a Magyar Táncművészeti Főiskola táncművész szakának néptánc szakirányán. Ezen a helyen tudatosult bennem a táncművészet sokszínűsége, a pálya kezdetének nehézségei és szépségei. Gyakorló néptáncosként a balett és modern technikák alapszintű elsajátítása újfajta kihívást jelentettek szellemileg és testileg egyaránt. Saját határaim túlszárnyalása, kifejezésmódjaim gazdagodásának élménye szeretetté fokozta bennem a kíváncsiságot e táncstílusok irányában. Szerettem volna, ha a fejlődési folyamat az iskola elvégzésével nem áll meg. Ezért örülök, hogy sikerült bekerülnöm a Miskolci Baletthez, így egy erős, fiatal és dinamikus csapat tagjaként kezdhetem pályámat. Mindemellett továbbra is fontosnak tartom a magyar néphagyomány ápolását, ezért táncpedagógus mesterszakon folytatom tanulmányaimat a Magyar Táncművészeti Főiskolán. Minden fajta zenei stílus irányába nyitott vagyok. Szabadidőmben szívesen muzsikálok, kerékpározok, és különféle masszázstechnikákkal ismerkedem. Kedvenc folyóiratom az Interpress Magazin.

Jászol-mese Betlehemben

Jászol-mese Betlehemben

Miskolci Nemzeti Színház Nonprofit Kft.
  • A három pásztor egyike

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!