RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

művész


Mózer  Zsófia

Mózer Zsófia

Magánénekesnő (mezzoszoprán).

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének klasszikus ének szakán megszerzett BA diplomája után a salzburgi Mozarteum Zeneművészeti Egyetem operaének szakán 2020-ban szerzett mesterdiplomát Kai Röhrig karmester és Karoline Gruber rendező opera osztályában. Tanulmányai utolsó évében már tagja volt a Salzburger Landestheater nemzetközi operastúdiójának, ahol…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Magánénekesnő (mezzoszoprán).

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének klasszikus ének szakán megszerzett BA diplomája után a salzburgi Mozarteum Zeneművészeti Egyetem operaének szakán 2020-ban szerzett mesterdiplomát Kai Röhrig karmester és Karoline Gruber rendező opera osztályában. Tanulmányai utolsó évében már tagja volt a Salzburger Landestheater nemzetközi operastúdiójának, ahol olyan szerepeket formált meg, mint Dorothea (Donizetti: Viva la Mamma), Edelknaben (Wagner: Lohengrin), Fatima és Meermädchen (Weber: Oberon) és Daisy Stuart MacRae Anthropocene című kortárs operájának első Anglián kívüli bemutatóján.
További színpadon énekelt szerepei közé tartozik többek között Dorabella (Mozart: Così fan tutte), Bastien (Mozart: Bastien und Bastienne), Lisetta (Haydn: Élet a Holdon), Hermia (Britten: Szentivánéji álom), Grisostomo és Pedrillo (Telemann: Don Quichotte auf der Hochzeit des Comacho) és Arnold Schönberg Pierrot Lunaire című műve színpadi produkciójában. Rendszeresen fellép koncerténekesként is; alt szólistája volt többek között olyan oratóriumoknak, mint Rossini: Petite Messe Solennelle, Mozart: Requiem, valamint Pergolesi: Stabat Mater, és a daléneklésnek is rendkívül fontos szerepe van az életében.
Színészként és énekesként is kiemelt fontosságú számára a szerepeinek hiteles megformálása és a folyamatos továbbfejlődés, amelyben Felicity Lott, Kobie van Rensburg, Andrew Watts, Tobias Hasan, Sebastian F. Schwarz, Stephen Morscheck, Peter Berne és Vashegyi György mesterkurzusai jelentettek számára inspirációt. Művészi fejlődése szempontból meghatározó a közös munka olyan karmesterekkel és rendezőkkel, mint Adrian Kelly, Ido Arad, Leslie Suganandarajah, Kai Röhrig, Josef Wallnig, Karoline Gruber, Steven Medcalf, Christian Poewe, Andreas Gergen és Roland Schwab, de kulcsfontosságú impulzusokat jelentettek pályáján korábbi tanárai, Keönch Boldizsár, Schmiedt Annamária, Elisabeth Wilke, és korrepetitorai, Chariklia Apostolu, Katia Borissova, Lenka Hebr és Stefan Müller.

Dido & Aeneas

Dido & Aeneas

Magyar Állami Operaház
  • Dido
Dido & Aeneas

Dido & Aeneas

Magyar Állami Operaház
  • Dido
Dido & Aeneas/VIII. Henrik feleségei

Dido & Aeneas/VIII. Henrik feleségei

Magyar Állami Operaház
  • Dido
Íphigeneia Tauriszban

Íphigeneia Tauriszban

Magyar Állami Operaház
  • Diána

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!