RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

művész


Cristian  Mandeal

Cristian Mandeal

Született: 1946. április 18. (Kőhalom/Románia)

Karmester.

Cristian Mandeal ma az egyik legjelentősebb román karmester, Berlinben Herbert von Karajantól, Münchenben pedig világhírű honfitársától, Sergiu Celibidachétól tanulta meg a szakma műhelytitkait.

Cristian Mandeal ma az egyik legjelentősebb román karmester, Berlinben Herbert von Karajantól, Münchenben pedig világhírű honfitársától, Sergiu Celibidachétól tanulta meg a…

 Tovább

Aktuális programok


Jelenleg nincs futó program!

Karmester.

Cristian Mandeal ma az egyik legjelentősebb román karmester, Berlinben Herbert von Karajantól, Münchenben pedig világhírű honfitársától, Sergiu Celibidachétól tanulta meg a szakma műhelytitkait.

Cristian Mandeal ma az egyik legjelentősebb román karmester, Berlinben Herbert von Karajantól, Münchenben pedig világhírű honfitársától, Sergiu Celibidachétól tanulta meg a szakma műhelytitkait. Az 1946-ban született dirigens pályájának jelentős része a Bukaresti Filharmonikus Zenekarhoz kötődik, amelynek 1987 és 2009 között volt első karmestere és zeneigazgatója, az ő működésének köszönhetően vált az együttesből a nemzetközi zenei élet egyik magasan jegyzett szereplője. Hazájában végzett munkája mellett számos más zenekartól is kapott tisztségeket; például a manchesteri Hallé Zenekar első vendégkarmestere volt 2005 és 2010 között – elsőként az együttes történetében –, a Koppenhágai Filharmonikusokat 2006-tól 2013-ig vezette, a San Sebastian-i Baszk Nemzeti Zenekart 2001 és 2008 között, valamint további harminc zenekart vezényelt mintegy negyven országban négy évtizedes pályája során. Hatvan ősbemutató fűződik a nevéhez, repertoárjának középpontjában egyfelől a 19–20. századi zene áll, másfelől George Enescu életműve. A nagy hatású román zeneszerző valamennyi szimfonikus alkotását lemezre vette, ő vezette 1991 és 2010 között a George Enescu Filharmonikusokat, valamint 2008 óta a londoni Enescu Társaság elnöke, továbbá az Edinburgh-i Fesztiválon ő vezényelte a román szerző Oedipe című operáját. A produkciót három évvel később az olaszországi Cagliari Teatro Lirico is bemutatta, összesen nyolc előadást rendezve, így összesen körülbelül tizenegyezer néző ismerhette meg Enescu monumentális színpadi művét.

Selmeczi 70 – jubileumi hangverseny

Selmeczi 70 – jubileumi hangverseny

Általános
  • Karmester

Ajánlataink


Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!