RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Vaskakas Bábszínház: A mindentlátó királylány

Vaskakas Bábszínház: A mindentlátó királylány

"Az egyik eszetlen, a másik sótlan, a harmadik tétova, a hetedik hetvenkedik, a tizediknek málészája méláz, a huszadiknak esze tokja tök, az ötvenedik bugyuta kutyapofa, a nyolcvanadik együgyű ügyefogyott, a kilencvennyolcadik ostoba oskolakerülő: hát nincs egy értelmes férfiféle az egész földkerekségen?" - kérdezi Rézi, a mindent látó királylány, miután kilencvenkilencedik kérője is képtelen volt tisztességesen elbújni előle.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 13. vasárnap, 10:00

Rézi apja, XIII. Teszetosza Henrik, végső kétségbeesésében úgy határoz: a következő férfiféléhez, aki rájuk nyitja a trónterem ajtaját, hozzáadja hárpia-természetű leányát. Hozzáadja mindenképp! Akárki lesz is az illető! Mindannyiunk (de legeslegfőképpen Rézi királylány) szerencséjére azonban: a következő férfiféle nem lesz ám akárki!

A Vaskakas előadását Kolozsi Angéla (Blattner Géza-díjas) állította színpadra, aki rendezőként első alkalommal dolgozott bábszínházunkban, ám korábban színészként (Volt egyszer egy Mari nevű szekrény) és íróként (Kis Piros) már bemutatkozott nálunk. A díszletet, a jelmezeket és a bábokat Sipos Katalin és Sisak Péter tervezték, a mozgást Benkő Ágnes koreografálta, az előadás zeneszerzője Rab Viki.

RÉZI, királylány: Gergely Rozália
ALADÁR, legkisebb fiú: Vitányi-Juhász István
KIRÁLY, XIII. (Teszetosza) Henrik: Szikra József m. v.
KIRÁLYNÉ, XIII. (Teszetosza) Henrikné, Begónia: Ujvári Janka Jászai Mari-díjas

Az előadás a tatabányai Jászai Mari Színház és a győri Vaskakas Bábszínház koprodukciójában jön létre.

Ajánlatunk


Próbák ideje alatt a nézőtér nem látogatható. Előadások idején az épületlátogatás szünetel.

A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja – nálunk gyógyító apáca. Alexander – medikustárs, aki bár óvná barátját, fellépése hatástalan. Siegfried – a láncok és erőszak, a fizikai bántalmazás helyett a kedvességre és türelemre hangsúlyt fektető fiatal orvos, akibe Odette – épp e gesztusait félreértve – menthetetlenül beleszeret.

Az Őrült Nők Ketrece egy olyan hely, ahol mindenki az lehet, aki. Vagy épp az, aki lenni akar. De ha muszáj másnak mutatnod magad, mint aki vagy? Hit, remény, szeretet, munka, család, haza, tegnap, ma, holnap, én, te – és ketten együtt.

Ajánló


Gyere el! Nem fogsz megváltozni, de lesz a darabban egy-két hozzád hasonló figura. Talán még azt is megtudod, hogy miért…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!