RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


The Gurdjieff Ensemble / BTF 2017

The Gurdjieff Ensemble / BTF 2017

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. április 23. vasárnap, 19:30

Közreműködik: Emmanuel Hovhannisyan – duduk, zourna, pku, Avag Margaryan – blul zourna, Armen Ayvazyan – kamancha, Aram Nikoghosyan – oud, Meri Vardanyan – kanon, Vladimir Papikyan – santur, ének, Davit Avagyan – tar, saz, Mesrop Khalatyan – dap/dhol, Norayr Gapoyan – duduk, Eduard Harutyunyan – tmbouk, ütőhangszerek

Művészeti vezető: Levon Eskenian

 

A misztikus tanairól ismert Georges Ivanovich Gurdjieff nevét viselő együttest Levon Eskenian azért hozta létre, hogy a legendás spirituális vezető és Thomas de Hartmann zongoraváltozatban hátrahagyott zenéjét tradicionális örmény és közép-ázsiai hangszerekre készített átiratokban adhassák elő.

Az együttes debütáló albuma a különleges projektek felkarolásáról ismert ECM kiadónál jelent meg. A felvételt igen kedvezően fogadta a zenei világ, elnyerte többek között a 2012-es Edison-díjat is.

A Gurdjieff Ensemble az elmúlt öt évben a világ számos országában lépett fel, olyan nagy fesztiválokon mutatkozott be, mint a Holland Fesztivál, a lengyelországi Nosztalgia Fesztivál, az osztrák Imago Dei vagy a svájci Stansern Zenei Napok. Az együttes 2015-ben állította össze és vette lemezre azt a műsorát, melyen a nagy hatású pap, énekes, népzenekutató és zeneszerző,Komitas Vardapet (1869–1935) műveiből válogatnak.

 

A Budapest Music Centerrel közös program.

Ajánlatunk


vígjáték két részben

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a HUNGÁRIA.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Boléro francia életrajzi dráma, 120 perc, 2024 francia nyelven, magyar felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!