RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


The Great Hungarian Songbook 2

The Great Hungarian Songbook 2

2014-ben nyílt ki először a múlt század magyar könnyűzenei slágereit újraértelmező és izgalmasan újrahangszerelő nagy magyar daloskönyv első kiadása. A újabb válogatás ismét a különféle stílusok és műfajok harmóniájában bocsátja majd elénk közös kulturális örökségünknek ezt a szerethető vonulatát.

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 6. kedd, 19:00

A Zerkovitz Bélát és a hajdani táncdalfesztiválok sikergyárosait, legendás filmslágerek komponistáit és hatvanas évekbeli zenés játékok alkotóit, a 20. század magyar populáris zenéjének számtalan kis- és nagymesterét felvonultató produkció ezúttal Tompos Kátya és Takács Nikolas énekhangján fogja elénk idézni a slágerek garmadáját. Kettejük izgalmas személyisége és előadói intelligenciája, s nem utolsósorban markánsan eltérő művészi világuk már önmagában kreatív találkozást ígér. S persze nosztalgiát és retróhangulatot, de éppígy meglepő felfedezéseket is hozhat ez a második dalantológia, hiszen az előadói és hangszerelői közelítés frissessége, a slágerek egymás mellé rendeződése és tálalása alighanem új megvilágításba helyezi majd az ismerős számokat, de kicsit talán még közös történelmünket is. A hangszerelő és zenei vezető Káel Norbert és a rendező Böhm György személye mindenesetre ezúttal is garanciát jelent a különleges koncertélményre.

Vezényel: Dubóczky Gergely

Közreműködők: Tompos Kátya, Takács Nikolas

A vonósokkal és fúvósokkal kibővített Jazzical Trio

 

Ajánlatunk


A két nagysikerű könyv szerzőjének egész estét betöltő estje, ahol minden a generációkról fog szólni, szóban és esetenként zenében is.

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú” - így méltatta játékát a kritika.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Ajánló


A közelmúltban elhunyt, 80 esztendeje született zeneszerző emlékére rendezett koncerten egy korai elektronikus zenei kompozíciója és egy kései kórusműve mellett…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!