RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


TENGS-LENGS és DINOSZAURUSZ BAND

TENGS-LENGS és DINOSZAURUSZ BAND

DINOSZAURUSZ BAND
1973-ben zenét tanuló fiatalok általános iskolai barátsága alapozta meg a DINOSZAURUSZ BAND létrejöttét Vecsésen, két ifjú zenész Kortye Vilmos és Wolf Lajos ötlete alapján.  több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 30. péntek, 20:00

Kották nélkül, hallás után tanultak és gyakoroltak. Akkoriban még egészen más volt a zenei élet, pezsgő klubélet folyt. Három zenekar is működött a településen, nevezetesen a Sinus, a Szerpentin és a Dinoszaurusz Band. Volt olyan hétvége, amikor mind a három együttes fellépett. A Kultúrházban muzsikáltak 200-300 fős közönségnek. Főleg az akkori nagy külföldi és hazai sikerszámokat játszották. (Beatles, Nazareth, Deep Purple, Santana, P.Mobil, Tűzkerék stb.) A zenekar tagjai: Kortye Vilmos gitár, Wolf Lajos basszusgitár, Haller Márton, Hera Gyula dob, Liszkai Károly billentyűs, Lisztes István ritmusgitár. 1975-1978 között a zenekarnál számos zenész megfordult. Jelentősebb tagok: Horváth Gyula Jonatán billentyű, Kovács Gyuri dob, Kertész Gábor ének, Winter László ének, Keszi Sándor dob, Stiller Antal szaxofon.

Az új évezred új koncertlehetőségeket hozott a zenekar életében. Már nemcsak saját rendezésű koncertjeik vannak, hanem rendszeresen fellépnek nagy zenekarok mellett. Az újjáépült Metró Klub színpadán a P.Mobillal és a P.Box zenekarral, a Petőfi csarnokban a Lord egyik vendégzenekara volt. Kőpataki József (dob) 1996-os, Metzker Péter (billentyűs) 1997-es csatlakozása után kialakult a zenekar mai hangzása, ami a klasszikus rockot követi. Hrachovina András (ének) 1994-1996, és 2001-2007 hatására készült egy pár saját nóta is.

A mai Dinoszaurusz Band tagjai: Kortye Vilmos szólógitár, ifj. Pardi Fernc dob, Pardi Ferenc ének, Metzker Péter orgona, Butkovics Lajos basszusgitár.

2011-ben a WAT, vagyis a Vecsési Amatőr Színtársulat és a Dinosszaurusz Band nagy sikerrel bemutatta a Vecsés újratelepítésének 225. évfordulójára készített Fal nem épül ember nélkül c. helytörténeti rockoperát.

TENGS -LENGS

A Tengs-Lengs húsz éven át volt Budapest megkerülhetetlen undergound alapköve, ennek ellenére kimaradt a szakmai véráramból, s nem is nagyon érdekelte, hogy bekerül-e oda. Pályafutásukat már megörökítették filmen, két CD-t jelentettek meg, most pedig riport könyv jelent meg róluk.

Az 1984-ben alakult Tengs-Lengs zenekarnak nagy szerepe volt a hazai blues- és klubélet megteremtésében. Fénykorában a leghíresebb underground együttesnek számított, több mint tíz évig saját klubbal rendelkezett Budapesten.

A '80-as évek második felében nem is számított igazán az, aki nem járt a Lengs koncertjeire. A Budapesti Rhythm & Blues Fesztivál házigazdájaként hét éven át megtöltötték a főváros nagy koncerthelyeit. Fellépéseiken nőtt fel több, ma már közismert zenész, szakmai berkekben igen nagy tisztelet övezi a zenekart.

A könyv terve Kamarás Zoltánnak a fejéből pattant ki, akinek az inspirációt Berta Zsolt, Márai Sándor-díjas és Bertha Bulcsu-díjas író, Jancsiszög című kötetének elolvasása adta. „Úgy éreztem, a könyv rólam, az én ifjúságomról, az én generációmról szól." - nyilatkozta a zenekarvezető az egyedülálló nemzedékregényről. Mivel kettejük régóta ismerték egymást, adta magát az ötlet, hogy a kötet megírását őrá bízzák.

Ajánlatunk


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad – alul semmi!”

Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

zenés átirat két részben

Ajánló


40 évvel első szegedi előadása után visszatér az István, a király!

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!