RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Szenvedélyünk: a ritmus – Talamba Ütőegyüttes

Szenvedélyünk: a ritmus – Talamba Ütőegyüttes

A Szenvedélyek második éve zajló sorozatában a művészeti élet ismert szereplői tesznek vallomást arról a szenvedélyről, amely saját műfajukhoz, a zene általuk művelt területéhez fűzi őket. Nem titkolt szándékuk, hogy a közönség soraiban ülő gyerekeket és felnőtteket is minél inkább megérintse, amiről ők e találkozások alkalmával beszélnek, amihez szenvedélyesen kötődnek.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 11. vasárnap, 11:00

Az 1999-ben alakult Talamba Ütőegyüttes tagjai diákként találkoztak és barátkoztak össze a Zeneakadémián. Életcéljuk a zenei műfajok széles repertoárjának bemutatása és ezen műfajok „megbékítése” egymással. Koncertjeiken éppúgy találkozhatunk Bach fúgáinak vagy Muszorgszkij Egy kiállítás képei című kompozíciójának átiratával, mint a Magashegyi Underground dalainak újragondolásával, jazzel, népdalokkal, afrikai törzsi ritmusokkal vagy éppen pörgős balkáni dallamokkal. Műfajokat ötvöző muzsikusok, akik valódi 21. századi muzsikával szórakoztatják a közönséget itthon és külföldön egyaránt. Zenei jelenlétük nem merül ki a koncertezésben: a fellépések mellett kulturális missziót is teljesítenek, hiszen a kezdetektől fogva járják az országot, hogy a gyerekeket megismertessék a zenéjükkel és a hangszerekkel. Ez alkalommal a Müpa közönségével osztják meg tudásukat és szenvedélyüket, amely az ütőszenéhez, a ritmushoz fűzi őket.

Ajánlatunk


A tíz éve, Bamakóban alakult együttes női előadói minden kreatív zenei megnyilvánulásukban szót emelnek a nők jogaiért és az erőszak felszámolásáért. Gazdag, dallamos muzsikájukban a pánafrikai hagyományokat a kortárs popdalokat idéző stílusjegyekkel ötvözik.

A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

Tavaly az Edinburgh Fringe Fesztiválon óriási kritikai és közönség sikert arató IMA újra látható a Müpa mellett felállított sátorban.

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!