RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Szabó Enikő és zenekara, Köztársaság Bandája

Szabó Enikő és zenekara, Köztársaság Bandája

A népzene és a világzene határán



 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 16. péntek, 19:00

A Köztársaság Bandája

"A zenekar célja a magyar népzene modern megszólaltatása, izgalmas átértelmezése akusztikus, népi hangszerekkel. Törekszünk eddig kevésbé ismert dalokat feldolgozni, mai környezetbe helyezni. Hangzásunk jellegzetessége Máté és Gergő virtuóz, elemi erővel ható hegedűjátéka, valamint Veronika különleges énekhangja."
A zenekar tagjai eredendően valamennyien népzenészek, táncházi muzsikusok. Zenénk műfajilag nehezen behatárolható: fiatalos, lendületes, időszerű zene, igazi, jó értelemben vett világzene. A zenekar 2010 őszén alakult. Valamennyien kisiskolás korunkban kezdtünk zenét tanulni, a tagok nagy része több hangszeren is játszik.

Szabó Enikő és zenekara

A mai magyar zenei élet rendkívül sokszínû és érdekes: a stílusok, mûfajok és előadók kavalkádja.
Ennek a színpompának egyik legizgalmasabb előadója-dalszerzője Szabó Enikő és zenekara.

 Első saját lemezével robbantott Szabó Enikő, az egyedi hangú kiváló énekesnő, akit a közönség már számos alkalommal láthatott-hallhatott Ökrös Csaba különböző zenekaraiban, a Tabulatúrában, Balázs Elemér formációjában és más zenekarokban.A művésznő ezúttal egy teljesen egyedi hangvételű, stílusteremtő anyaggal jelentkezik, melynek zenéjét és szövegeit is maga szerezte.
A dalokban a jazz, népzenei, underground és világzenei motívumok is megtalálhatóak. A Szoknyák a porban CD a TOM-TOM Kiadó gondozásában jelent meg.

Ajánlatunk


A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

A koncert minden korosztály számára izgalmas élményt ígér!

Christine-nek elege van. Elég a nagyvárosból, a zajból, de főleg a nemrég elvesztett férjével közös helyszínekből. Költözik tehát: New Yorkból Floridába. Már pakolnak is a költöztetők, egy nap marad a régi életből.

Ajánló


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

A 60 perces angol nyelvű túrák mindennap háromszor (13:30, 15:00, 16:30) indulnak. Időszakosan olasz, francia, spanyol, német és magyar nyelvű…

Richard Wagner PARSIFAL Színpadszentelő ünnepi játék három felvonásban, német nyelven, magyar angol és német felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!