RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Szabó Borbála: Kerengők (Csongor, Tünde)

Szabó Borbála: Kerengők (Csongor, Tünde)

Az Átrium Film-Színház ősbemutatója parádés szereposztásban.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 20. hétfő, 19:00

"Csodálatosnak találtam Vörösmartyt. És közben fel is bosszantott. Hol van ebből a Nő története... ? Az én utam? Mit csinált Tünde, amíg Csongor azzal tolta el az idejét, hogy az „élet értelmét" kereste (ami a legrosszabb férfiszöveg)?
Így lett az egy darabból két darab. Az első felvonás a Csongor, a második a Tünde. És tényleg született egy mai tündérmese, virtuális világgal, srácokkal, lányokkal, lepukkant ördögfiakkal. És nagyon jó színészekkel."  Szabó Borbála

1. felvonás: Csongor (kb. 55') - 2.. felvonás: Tünde (kb. 55')

Az előadás a 2016. évi Budapesti Tavaszi Fesztivál támogatásával jött létre.

További támogató: Marczibányi Téri Művelődési Központ

Történet:

Csongor keresi az élet értelmét... De mit csinál addig Tünde?
Csongor, Tünde - egy férfi és egy nő.
Vörösmarty Mihály, Szabó Borbála - egy író és egy írónő.
Vajon megértik egymást...?

Csongor és Tünde két külön színdarab. A férfi útját kiegészíti a nőé. Ami az első részből hiányzik, az benne van a másodikban. Ami hiányzik a férfiből, az ott van a nőben. És fordítva. Az „aktualizálás", maira fordítás ellenére persze az örök dolgokról próbál szólni a mi Csongorunk és Tündénk is: az élet értelméről, a nőről, a férfiról és a szerelemről.

A Kerengők - Csongor, Tünde c. ősbemutató létrejöttét megelőzte a Szabó Borbála szövege alapján készült beavató színházi előadás.

Ajánlatunk


A boldogságot, a szerelmet, a szeretetet széles e világon, számtalan kalandon keresztül hajszoló, a végső békét azonban mégiscsak kedvese karjai között meglelő Peer Gynt a 19. századi drámairodalom egyik legösszetettebb alakja. A darab színrevitele és befogadása mindig kivételes erőpróba a rendező és néző számára egyaránt.

Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano- és klavikordművész. Tanulmányait a budapesti Zeneakadémián és az Amszterdami Konzervatóriumban végezte.

A francia zene - akárcsak a francia konyha - kifinomultságáról híres, az ízek és a színek tökéletes összhangjáról, a részletek kidolgozottságáról. Igazi ínyencség.

Ajánló


A funkos/funkys pop-rockban utazó Honeybeast nevéhez számtalan album, illetve sláger fűződik, melyek közül kiemelkedik A legnagyobb hős című 2014-es szerzemény,…

„Hegedűs a háztetőn… valahol mind azok vagyunk. Megpróbálunk egy letisztult dallamot kicsalni, miközben egyensúlyozunk, hogy ne szegjük nyakunkat. Nem könnyű!”

A nemzetközi historikus régizenei előadópraxis egyik legjelentősebb képviselője, a világhírű holland csembaló-, orgonaművész és karmester, Ton Koopman idén októberben tölti…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!