RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Stravinsky / Mozart / Dvořák ( Concerto Budapest & Kelemen Barnabás & Alondra de la Parra )

Stravinsky / Mozart / Dvořák ( Concerto Budapest & Kelemen Barnabás & Alondra de la Parra )

„A Pulcinellában fedeztem fel a múltat, ez volt az én keresztségem, amelynek révén egész későbbi munkásságom lehetővé vált” – így emlékezett vissza Pergolesi-hommage-a, az 1920-as Pulcinella jelentőségére Igor Stravinsky, s igazán nem túlzott, hiszen az eredetileg táncjáték zenéjéül íródott mű a múlt felé fokozott érdeklődéssel forduló neoklasszikus stílusirány egyik első nagy alkotása volt.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 17. péntek, 19:30

 A romantika esztétikájával szembehelyezkedő hegedűkoncert felhangzása nyomában a késő romantika egyik legszebb szimfóniája, Antonin Dvořák 1885-ből származó VII. szimfóniája zárja majd a programot, melynek karmestere a mexikói Alondra de la Parra lesz. A dirigensi dobogón a női nemet képviselő 36 esztendős muzsikus 2017-től az ausztráliai Queensland Szimfonikus Zenekar igazgatójaként töri át az üvegplafont.

Műsor:

Stravinksy: Pulcinella-szvit
Mozart A-dúr hegedűverseny
Dvořák: VII. szimfónia, d-moll (No.7, op.70)
Közreműködik: Kelemen Barnabás
Vezényel: Alondra de la Parra

Ajánlatunk


A Love Letters című kétszemélyes színdarab az amerikai szerző egyik leggyakrabban játszott műve, amely mosolyogtató és könnyfakasztó jeleneteivel a világ számos színházában aratott már hatalmas sikert.

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja ez nem), egyszer elhangzik az a szó, hogy 'zsidó', egyszer az, hogy 'cigány'. Lesz füst, stroboszkóp, hangos zene, riasztó hangeffektek, zaj, káosz, kosz és több liter művér.

Kőszegi Imre mindig jó időben van. Decemberben tölti be 80. életévét. És persze zenésztársai mindig számíthatnak kifogástalan lüktetésű kíséretére. A Magyar Jazz Szövetség második elnöke kifogyhatatlan energiájú művész.

Ajánló


ALESZJA POPOVA ÉS ARHANGLESZKI VLADIMIR TÁNCSTÚDIÓJA ÉVZÁRÓ BALETT GÁLA

Az előadás a műfajtól megszokott módon nincs híján humornak, játékosságnak, A mosoly országa a kibékíthetetlen világnézeti ellentétek, kulturális és társadalmi…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!