RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Simone Kermes: Vihar / Régizene Fesztivál

Simone Kermes: Vihar / Régizene Fesztivál

Vivaldi, Gasparini, Albinoni, Giacomelli, Sellitto, Zavateri, Vinci és Hasse művei

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. március 1. szerda, 19:30

Az elsöprő erejű természeti jelenségnél aligha lehetett volna testhezállóbb címet találni a 17-18. századi zeneszerzők műveit felvonultató műsorhoz: Simone Kermes viharos lendülettel ragadja magával közönségét, nem lehet neki ellenállni. A világhírű német szoprán élvezi a zenét, ez az ösztönösség, természetesség hatja át minden előadását. A hallgató is szívesen táncra perdülne, ha már dalra nem fakadhat, hiszen nemhogy ő, de még az énesek hivatását gyakorlók közül is csak kevesen szólaltatják meg ilyen elemi erővel és tökéletességgel a barokk tűzijáték-koloratúrákat. Simone Kermes, képletesen szólva, a legvakmerőbb extrémsportolókat is kenterben veri: szárnyasruha-repülőként ugrik le a szikláról, hogy szélsebesen és magabiztosan átsuhanjon a néhány méter széles sziklaátjárón. Azzal a különbséggel, hogy a pódiumon a körülményeket is ő határozza meg, véletlennek nincs helye. A különleges élményt ígérő esten operákból „kiragadott” áriákat szólaltat meg, de az orgánum kifejező-, sőt láttató erejének köszönhetően a hallgató a teljes figurát, a szituációt látja maga előtt.

Mindehhez természetesen olyan együttesre is szükség van, amely a szólista legapróbb rezdüléseit is követi és a sodró lendületet maga is generálja. Az Andrés Gabetta koncertmester által vezetett, korhű hangszereken játszó Cappella Gabetta ilyen kamarazenekar: ritkaságokat és klasszikusokat egyaránt műsorra tűz, rangos fesztiválokon lép fel, világhírű szólistákkal dolgozik.

Rendező: Müpa

 

Ajánlatunk


Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Tornádó gyorsaságú pörgések, hihetetlen jelmezek, lélegzetelállító mozdulatok és mindent elsöprő szenvedély. Ez a Grúz Állami Népi Együttes! Újra Magyarországon a legendás Shukishvili!

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!