RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Sárik Péter Trió xBeethoven feat. BTA Szimfonikusok Vonószenekara
2

Sárik Péter Trió xBeethoven feat. BTA Szimfonikusok Vonószenekara

Budapesti premier!

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 3. csütörtök, 19:30

Sárik Péter: zongora
Fonay Tibor: nagybőgő
Gálfi Attila: dob
Almási Kornél: karmester

A 2015-ös Beethoven Budán Fesztiválon hangzott el először a Sárik Péter Trió, Beethoven műveinek jazz-feldolgozásait tartalmazó műsora. 
A bemutató harmadik évfodulójára elkészült a program vonószenekarral kibővített változata is, mely a pécsi Kodály Központban megtartott premier után először hangzik fel Budapesten.
A vonószenekarral kibővített jazzes Beethoven-program igazi különlegesség, a zeneszerző művei ebben az értelmezésben most hallhatók először.
A Sárik Péter Trió az elmúlt tíz évben Magyarország egyik legnépszerűbb és legmeghatározóbb jazz-zenekarává vált. 
Sikerük egyik záloga, hogy mindhárman nagyon nyitott, sokoldalú muzsikusok, így a zenekar a közönség sokkal szélesebb rétegét szólítja meg, mint a jazz-zenekarok többsége. A Trió koncertjeinek hangulata sokszor inkább pop vagy rock koncerthez hasonlatos, még akkor is, ha a Zeneakadémián, vagy a legkomolyabb koncerttermekben játszanak. A zenekar közvetlenségével, energiájával sok új rajongót hoz a jazznek. 
A BTA Szimfonikusok fő célkitűzése,hogy a korábbi évszázadok szakrális művei mellett kortárs egyházzenei kompozíciókat is népszerűsítsen úgy templomokban, mint az ország számos koncerttermében. Ezek mellett gyakran közreműködnek gospel, könnyűzenei és jazz produkciókban is. 
A zenekar nagysikerű , teltházas hangversenyeket adott többek között a pécsi Kodály Központban, a Pesti Vigadóban, a debreceni Főnix csarnokban, valamint a Papp László Sportarénában is. Az együttes művészeti vezetője és karmestere Dr. Almási Kornél Zsolt, a BTA művészeti rektorhelyettese.

 

 

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

Fellegi Anna - ének Budapesti Akadémiai Kórustrásaság (karigazgató: Balassa Ildikó) ARLtistic Dance Company (koreográfus: Albert Réka Lilla) Budafoki Dohnányi Zenekar vezényel: Guido Mancusi

Ajánló


A tánc-thrillerben felbukkanó alakok kettős kötődésűek: egyrészt leképezik az alapmű karaktereit, másrészt lakói vagy alkalmazottai a műintézménynek. A Herceg anyja…

Nagy siker Európában: Norvégiától Olaszországig, Portugáliától Bulgáriáig, a nagy szimfonikus zenekar, a Lords of the Sound végre Magyarországra érkezik a…

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!