RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Rachid Ouramdane (FR): TORZIÓ (TORDRE)

Rachid Ouramdane (FR): TORZIÓ (TORDRE)

„Expresszionista minimalistának mondanám. És senki nem jut eszembe, akit így neveznék még a táncban, Ouramdane senki másra nem emlékeztet. Szűk a szókincse, de sürgős közölnivalója van, ami túlmutat a táncon. Eredeti, egyedi, körülhatárolt, bosszantó, igéző.” (NY Times)

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. szeptember 27. szerda, 20:00

Rachid Ouramdane a táncinnováció élharcosa: egyre tágítja az előadó és a koreográfus definícióját, összemossa a tánc és a dokumentum határát.  Egy erőteljes duett vagy két magányos szóló? Két nő rajzolja le határozottan fizikai, nyers és magával ragadó önarcképét. Hipnotikus, örvénylő gesztusok. Kifordult és kiforgó mozdulatok.

Rachid Ouramdane 1995 óta készít előadásokat, a párizsi Theâtre de la Ville és az annecy-i  Bonlieu Theâtre rezidens művésze. Sokat dolgozok a Lyoni Operának és az orosz Migrazia társulatnak. Ő koreografálta a fogyatékosokkal dolgozó angol Candoco Dance Company 20. szülinapi előadását. Mióta megalapította saját társulatát,  az L’A. Dance Company-t, gondolkodásának és koreográfiai munkásságának fókuszában a bizonyítékgyűjtés áll. A táncon keresztül akar beleszólni a közéleti vitákba, a koreográfiával erősítené a vallomások poétikáját. Együttműködik filmesekkel és irodalmárokkal. Segíti a tudásátadást, nemzetközi workshopokat szervez Franciaországban, Romániában, Hollandiában, Brazíliában és az Egyesült Államokban. 2016 januárja óta Yoann Bourgeois-val közösen irányítja a grenoble-i koreográfiai központot.
 
Koncepció és koreográfia: Rachid Ouramdane
Előadók: Annie Hanauer, Lora Juodkaite
Fényterv: Stéphane Graillot
Díszletterv: Sylvain Giradeau

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Ajánló


Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!