RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Pinokkió - Ziránó Színház
3

Pinokkió - Ziránó Színház

Az előadás létrehozói: Kovács Géza és a Ziránó Színház társulata.Collodi meséje nyomán írta: Kovács Géza (Blattner-díjas).

 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 18. vasárnap, 10:00

Van egy fabáb, egy faragatlan kis fickó, aki arról álmodik, hogy igazi gyerek lesz, s az álom egyszer csak valósággá válik. Hús-vér gyerek kezdi meg valóságos életét. Van teremtő apja, még egy tündéri mama is csatlakozik a kis családhoz, és egy új, izgalmas történet veszi kezdetét. Egy család története. Pinokkió felnő, bábjátékos lesz, mert mi más lehetne egy valaha volt fabábúból, s még a távoli Amerikába is eljut. Híres lesz. Leveleket ír haza a Papának és a Mamának. Levelek, képeslapok érkeznek Húsvétra, Karácsonyra, születésnapokra. Csodás, izgalmas, szeretettel teli levelek, melyek alkalmat adnak a régi kalandok felidézésére. Életre kelnek Dzsepettó műhelyében a befejezésre váró bábok, Csodák Mezeje lesz a süteményes tepsiből, Csoda Forrás a szódásüvegből, rettentő bálna a műhelypadból…

Közben átélhetjük egy kis fabáb nagyon is emberi vágyait, tévedéseit, füllentéseit, álmait arról, hogy igazi gyerek legyen. Ám nem csak a fabáb változik át a történet végére, hanem igazi apa lesz egy magányos emberből, s igazi anya egy varázslatos tündérből. Egy kisfiú szülőkre lel, a szülők egymásra találnak, igazi család születik.

60 perc

Játssza: Pfeifer Zsófia, Varga Péter Róbert

Tervező: Boráros Szilárd

Collodi meséje nyomán írta: Kovács Géza (Blattner-díjas)

Zeneszerző: Schulteisz Gábor

Az előadás létrehozói: Kovács Géza és a Ziránó Színház társulata

Az előadás után varázssüti és kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

5 éves kortól ajánljuk.

„Családi bábszínház vagyunk; Hottón, egy zalai domb tetején élünk. Itt nevelgetjük gyermekeinket és bábjátékainkat, és nevelődünk gyermekeink és játékaink segítségével. Nagyvárosi nagy-bábszínházból indultunk el. Tanultunk és tanulunk „felsőfokon”, de bizton állíthatjuk, hogy a legkisebb helyeken játszva tanulunk a legtöbbet, a legapróbbaktól! Időről időre előkerülnek a nagy kérdések: Vajon a kakasok ébresztik a Napot vagy a Nap ébreszti a kakasokat?

Miért is kell megzsírozni a szekerünk kerekét? Hogyan tudjuk kívül tartani a hamis ígéretekkel kopogtató, minket bekebelezni akaró farkasokat? Répaültetés helyett lehet-e gondtalanul szunyókálni egy fazék alatt? Engedjük-e, hogy egy ördög kioltsa a csillagokat? Válaszainkat szívesen megosztjuk Mindenkivel!

Aki nem hiszi, járjon utánunk!”

Ajánlatunk


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei alakították.

Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Egy szállodai szoba a helyszín, ahol két jó barát, két fiatal háziorvos fergeteges legénybúcsúra készül. Alex, a hűséges cimbora gondosan fölkészült Simon esküvője előtti utolsó kiruccanására, ám hiába az alapos tervezés, a dolgok mégsem úgy alakulnak, ahogy szeretnék.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!