RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Párbeszéd Koncert - Az első hang - Dresch Mihály és Tintér Gabriella

Párbeszéd Koncert - Az első hang - Dresch Mihály és Tintér Gabriella

A Párbeszéd koncertsorozat nyitó előadása
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2017. február 28. kedd, 19:00

Új, ezúttal zenei sorozat elindítására vállalkozik a Bethlen Téri Színház. Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. Épp ezért a havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

A Párbeszéd koncertsorozat a hazai dzsesszélet kiemelkedő alakja, Dresch Mihály (szaxofon, furulya) és az elementáris hangú énekes, Tintér Gabriella nem minden napi zenei barangolásával indul útjára.

Dresch Mihály Liszt Ferenc-díjas zenész, érdemes és kiváló művész. A mai magyar dzsessz kiemelkedő alakja, kiváló szaxofonos, aki a magyar népzene és a jazz ötvözésén alapuló saját zenei világot alakított ki. Első kvartettjét 1984-ben alapította.

Tintér Gabriella Junior Príma Díjas népdalénekes, a Népművészet Ifjú Mestere. Számos zenei felállásban énekelt már, így például a Jánosi Együttes, a Szigony Együttes, a Tatros Együttes és a Szeret Zenekar. Nemrég létrehozta saját csapatát Tint’íz Band néven és az első lemezével Gramofon-díjas Oláh Gipsy Beats formáció tagjaként is bizonyított.

„Nagyon örültem, amikor Szögi Csaba barátom felkeresett, miszerint szeretne egy párbeszédes koncertet létrehozni, melyben két, más zenei világból érkező előadó művész kommunikál egymással és a közönséggel. Dresch Misivel fogjuk ezt a csodálatos zenei barangolást véghezvinni: különböző zenei stílusok, népdalok eredetiben és kicsit másképpen is. Egy nagyon érdekes fúzióban lesz részünk. Várunk mindenkit nagyon sok szeretettel!” (Tintér Gabriella Tinti)

Ajánlatunk


zenés party két részben

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


Örkény István az életéről Elmondja: Mácsai Pál

Angélique Kidjo dalaiban szívesen működnek közre a jazz, a soul, a pop világsztárjai, és ugyanúgy örömmel dolgozik együtt fiatal producerekkel,…

A Vízkereszt viharos tengerrel, hajótöréssel, gyásszal kezdődik, és három házassággal ér véget. A kettő között viharos szerelmek ütköznek, egy részük…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!