RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Párbeszéd koncert 2.0 - Nagy János és Szokolay Dongó Balázs

Párbeszéd koncert 2.0 - Nagy János és Szokolay Dongó Balázs

- zene határok nélkül –
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 3. szombat, 19:00

A zongora, a könnyűzene és a magyar népzene találkozása Halmos Bélával.

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található. Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Nagy János Artisjus díjas előadó, jazz-zongorista. Számos hazai és külföldi fesztivál fellépője, olyan muzsikusokkal játszott együtt, mint Al di Meola, David Murray vagy Tony Lakatos. Szólistaként, hangszerelőként és stúdiózenészként számtalan lemezen és koncerten közreműködött a hazai zenei élet különböző stílusú előadóival, többek közt Horgas Eszter, Balázs Fecó, Bikini, Jamie Winchester, Hrutka Róbert, Malek Andrea, Szentpéteri Csilla, valamint a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekara lemezén.

Szokolay Dongó Balázs Artisjus és Príma díjas előadó. Rajzpedagógiai tanulmányok után kezdett zenével foglalkozni, autodidakta módon tanult népzenét dudán, furulyán, tárogatón. 1994-ben a szakma elismeréseként a Népművészet Ifjú Mestere címet kapta. A kárpát-medencei folklór mélyebb tanulmányozása során kezdett népzene feldolgozással foglalkozni, így születtek saját kompozíciói és azok az improvizatív zenei alapok, amelyek magukon hordozzák a régmúlt magyar, román, szerb, horvát, szlovák és cigány kultúráját, és ugyanakkor modern, kortárs hangvételűek. 1990-től  több élvonalbeli zenekarban játszott, mint például a Sebestyén Márta trió, a Vasmalom, a
Csík Zenekar; gyakori vendége volt a Téka, a Vujicsics, a Muzsikás és a Kolinda zenekaroknak.

Dolgozott Rost Andreával és Kocsis Zoltánnal is. A 2017. évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Liszt Ferenc kamarazenekar közreműködésével mutatták be első egész estés saját művét, a Sír az út előttem c. dalciklust.

„Kodály is felhívja a figyelmet, hogy jó lenne, ha a népzene és a klasszikus zene közelebb kerülne egymáshoz. Inspiráló, ha két különböző műfajban gondolkodó találkozik. S ha tud együtt alkotni, akkor mindig érdekes dolog születik.”

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan vonzalmát tárja a közönség elé, 21. századi, extravagáns környezetben.

bohózat két felvonásban

Mogyeszt Muszorgszkij BORISZ GODUNOV Opera négy felvonásban, prológussal, orosz nyelven, magyar és angol felirattal

Ajánló


Zenés válóok két részben – magyar slágerekkel a ’60-as évektől napjainkig

A valaha volt legjobbnak tartott Queen-show érkezik egy felejthetetlen koncertre! Több ez, mint nosztalgia: a számtalanszor díjazott és méltatott, világhírű…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!