RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Párbeszéd koncert 2.0 - Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor

Párbeszéd koncert 2.0 - Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor

zene határok nélkül
Mogyoró Kornél és Ölvedi Gábor
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. március 28. szerda, 19:00

Két kiváló muzsikus, különböző hangszerek, más-más élethelyzet, más-más zenei világ, a színpadon pedig megszületik, ami addig sehol sem volt hallható. A havi rendszerességgel megrendezendő koncertek mindegyike valódi zenei kuriózumnak ígérkezik, de a felálláson kívül összeköti az esteket egy zenei motívum is, amely Halmos Béla széki gyűjtésében található.
Mégsem klasszikus népzenei koncertekre kell számítani, hiszen a felkért előadók között a zeneművészet majd minden ága képviselteti magát.

Ölvedi Gábor világzenei ütőhangszeres előadóművész. Jazzdob magántanulmányok után Törökországban és Marokkóban tanulta a török, perzsa, örmény, szír, egyiptomi, balkáni és észak- afrikai arab ütőhangszeres zenei kultúrát. Jelenleg 12 produkcióban muzsikál, emellett leginkább a különböző népzenék ütőhangszeres világának transzritmusait tanulmányozza és alkalmazza közösségi dobolásokon. Több táncszínházi és színházi darab résztvevője, a Velence-tavi Ütősfesztivál művészeti vezetője.

Mogyoró Kornél öt éves korában, bátyja hatására kezdett ütőzni, majd autodidakta módon tanult zenélni. Tizenkét éves korában lépett fel először, húszéves korától vallja magát professzionális ütőhangszeresnek. Számos magyar pop-rock zenekarban közreműködött, mint session zenész, mintegy hetven lemezen hallható játéka.

A pop zene mellett a jazz és a világzene tekintetében is az élvonalban tartják számon. Európa legnagyobb jazz és - világzenei fesztiváljain, klubjaiban játszott a magyar és nemzetközi zenei-, tánc-, színházi élet számtalan reprezentánsával (többek között Presser Gábor, Tátrai Tibor, Palya Bea, European Mantra, Szirtes Edina “Mókus”, Nagy János, Borlai Gergő, Per Mathisen, Kolinda, Vojasa, The Gipsy Doad of Rajastan, Benjamin Herman, Euro African Playground).

A JazzMa.hu olvasói és kritikusai szerint is az “év ütőhangszerese" Magyarországon 2014-ben, 2015-ben és 2016-ban egyaránt. Jelenleg a nemzetközi jazz-szupercsapat, a Per Mathisen’s Heavy Weather és az Eastwing Group tagja, a Kiskalász, a Veronaki zenekar vezetője és zeneszerzője, valamint Tóth Evelinnel és Frenkie Látóval trióban muzsikál.

“Mikor zenélés közben teljesen eggyé tudsz válni a hangszereddel és a zenésztársaiddal, az olyan, mintha egy kis időre bejárást kapnál a Nirvánába. Minden megszűnik körülötted, megszűnik a tudatod. Már nem vagy ember, nem vagy hangszer, hang vagy. Zene vagy.
Ez Isten ajándéka a bolondoknak.”

A koncertsorozat az NKA Halmos Béla program támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


A tengerparti szálló valójában családi villa, aminek tulajdonosával meghitt viszonyba keveredik. Egy szép napon a rendező felesége elhatározza, hogy meglátogatja férjét ebben a sokat dicsért panzióban. Rögtönözni kell! Villámgyorsan „létrehoznak” egy szállodát..

Fadinard esküvőre készül, de a lova megeszi egy katona szeretőjének szalmakalapját. Hogy a tomboló katona ne verje szét a lakását és a lagziját, Fadinard kénytelen beszerezni egy ugyanolyan kalapot, miközben menyasszonyt, apóst, násznépet kell percenként leszerelnie. Kortalan francia csúcsbohózat.

Az előadás arról szól, milyen hazugságban élni, hazugságban leélni egy életet, és milyen, ha ezt a hatalmi elit különféle rétegeinek való megfelelés kényszeríti ránk. (Kovács Bálint)

Ajánló


Mozgalmas, pörgős időszak: gőzerővel készül a Fővárosi Nagycirkusz a „Csillagok, égbeli tűk” című előadásra

Pietro Mascagni PARASZTBECSÜLET / MESSA DI GLORIA Koncertszerű előadások magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!