RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


NT Live - William Shakespeare: Macbeth

NT Live - William Shakespeare: Macbeth

NT Live - Macbeth
By William Shakespeare | színházi közvetítés az Uránia mozivásznán, 2018

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 25. vasárnap, 19:00

Rendező: Rufus Norris

A XI. századi Skócia véres viszonyai közepette mindenki a túlélésért harcol. Macbethet, a skót király hadvezérét, a norvég betolakodók vitéz legyőzőjét az elemi sötétség erői kerítik hatalmukba és hajtják a korona felé, hogy végül növekvő hatalmától megszédülve, nemtelen eszközökkel, királyát orvul megölve szerezze meg a trónt. De bűnnel megkaparintott hatalma nem maradhat fenn.
A Macbeth Shakespeare legintenzívebb és legrémisztőbb tragédiája, amelyet ezúttal Rufus Norris állít színpadra, Rae Smith apokaliptikus, modern díszletei között, Rory Kinnearral Macbeth és Anne-Marie Duff-fal a gonosz lelkű Lady Macbeth szerepében. “Finom szereposztás” – jegyezte meg az egyik kritika. Kinnear korábban emlékezeteset alakított az NT Live közvetítésekben is vetített 2010-es Hamlet címszerepében, majd Jágóként a 2013-as Othellóban, tavaly pedig ő játszotta Marxot az Ifjú Marxban. Anne-Marie Duff nem annyira a klasszikus szerepekből ismert, a Mr. Polly lázadásában nyújtott alakításáért BAFTA-díjat kapott, s emlékezeteset nyújtott a Shameless című tévésorozatban valamint a 2015-ös Szüfrazsett című mozifilmben.

Ajánlatunk


Tizenkét embernek kell döntenie egy ember sorsáról: bűnös vagy nem bűnös. De hogyan hozhat egyhangú döntést, hogyan találhatja meg a közös nevezőt egy teljesen különböző emberekből álló társaság, akik még a szavak jelentésében sem tudnak megegyezni egymással?

Szekeres Adrien és László Boldizsár szimfonikus dal-estje

Előadja a ZsigmondLala Énekstúdió győri amatőr musical csoportja. A műsor időtartama 90 perc.

Ajánló


3+ 90 perc, 1 szünettel Bábtechnika: bunraku

Lázár Ervin mesejátékát már számos változatban láthatták az író rajongó olvasói. Tévéjáték, könyv, vagy színházi formában, sőt egy generáció nevelkedett…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!