RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. február 4. vasárnap, 19:00

Bernstein: Candide – nyitány Gershwin: F-dúr zongoraverseny Egy újabb nap, amit egyetlen zeneszerző-óriás műveivel tölthetünk el. Piros betűs ünnep, melynek koncertjeit a magyar zenei élet legnagyobbjai adjék. Szimfonikus zenekarok, ikonikus szólisták, kamaraegyüttesek, akik mind egy nyelvet, Leonard Bernstein nyelvét beszélik. Ismét maraton a Müpával és a BFZ-vel!

„Egy nap sem telhet el anélkül, hogy ne hallgatnék, játszanék vagy tanulnék zenét, vagy legalább ne gondolkodnék róla” – mondta az amerikai zeneszerző-karmester Leonard Bernstein, akinek végtelenül gazdag és népszerű örökségét egy teljes napon át élvezhetjük. A Fesztiválzenekar és a Müpa közös, immár tizenegyedik maratonja Csajkovszkij, Bach, Beethoven, Bartók, Mozart, Schubert, Dvořák, Stravinsky, a Mendelssohn–Schubert duó és Brahms után ezúttal Leonard Bernsteint ünnepli.

Ő Fischer Iván egyik legfontosabb tanítómestere is. „Sokoldalú volt: zeneszerző, karmester, népnevelő, humanista, igazi mély gondolkodó. Tőle tanultam, hogy a zene nem szakbarbárok versenyarénája. Sosem felejtem el ezt a mondatát: Nagyon szeretem a zenét, de az embereket még jobban szeretem.” 

Eklektikus kompozícióiban keveredik a jazz, a zsidó dallamok és a színházi zene, de bármit is írt, elsődleges célja a kommunikáció volt. Nem véletlen, hogy a minden művénél népszerűbb West Side Story arra is képes volt, hogy áthidalja a klasszikus és a popzene közötti szakadékot. Bernstein fájlalta, hogy kevés ideje maradt a komponálásra, de így is sok műfajban alkotott a szimfonikus daraboktól a balettzenén, operán, kamaraműveken és színházi zenén át a kórusművekig és a szólódarabokig. 

Ahogy testvére, Burton Bernstein fogalmazott, „Lenny” történelmet írt: ő volt az első amerikai, akit komolyan vettek a koncerttermekben. Kora ikonikus hangjává vált.

Ajánlatunk


Macskabál van az elhagyott színház ódon színpadán. Minden évben egyszer megrendezik a bált, és erre összegyűlnek a környék - nagyon is emberi tulajdonságokkal felruházott - macskái. Eltáncolják és eldalolják életüket.

zenés party két részben

Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva nagybátyja, Koppány is tömegeket gyűjt maga köré. István külföldi támogatással megszilárdíthatja a pozícióját, de a véres összecsapás elkerülhetetlen.

Ajánló


„Nem fiatalok. Nem szépek. Nem hibátlanok. De ma este színpadra lépnek, és le sem engedjük őket, míg nem marad –…

Május 11-én fergeteges ValMar koncerttel zárul a 2024-es Pápai Expo és Agrárpiknik, az év legmenőbb agrárrendezvénye.

A belépőjegy tartalma a múzeum kiállításának megtekintését (végvári életpanoptikum, huszárbaba gyűjtemény, régi eszközök gyűjteménye, porcelánbaba gyűjtemény, csárda múzeum, lovas eszközök…

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!