RSS RSS Hírek Hírek Meghallgattuk Meghallgattuk Ajánlók Ajánlók Fesztiválok Fesztiválok Interjúk Interjúk
zene.hu a kezdőlapom feliratkozás hírlevélre
 


Zene.hu
 

Program


Márai Sándor: Varázs
3

Márai Sándor: Varázs

Márai Sándor: VARÁZS
színjáték 2 részben
 több

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. május 21. hétfő, 19:00

Egy eddig szinte alig felfedezett Márai Sándor-színdarabot, a Varázst mutatta be 2017. október 6-án a Pinceszínház művészi sorsokról, pályaívekről, az egymást követő generációk harcáról - egy szerelmi háromszögön keresztül.

A történet szerint egy idősödő bűvész és egy fiatal – épp pályája csúcsán lévő – idomár küzd egymással egy ifjú légtornász hölgy szerelméért. Az egyik a beérettségével, a másik a friss életerejével. Mindhárman döntés előtt állnak, hamarosan mindannyiuk élete meg fog változni. Nehezen megítélhető erkölcsi kérdések kerülnek elő közöttük.

A polgári világ emblematikus írója 1944-ben vetette papírra a Varázs című darabját, amit 1945-ben mutatott be a Vígszínház Ajtay Andor és Tolnay Klári főszereplésével. Még abban az évben megjelent a dráma a Révai Testvéreknél, azóta azonban mintha elfeledkeztek volna róla, pedig a Márai-életmű legfontosabb erkölcsi kérdéseit boncolgatja. Az utókor a produkció kapcsán csak annyit tud, hogy Márai – Tolnay Klári az író halála után adott interjúja szerint – nem maradt közömbös a csodálatos színésznő iránt.

A Pinceszínház az utóbbi két évtizedben Márai Sándorhoz volt a leghűségesebb, tőle mutatta be a legtöbb produkciót: a Kaland, a Válás Budán és Az Igazi című előadások mind kiemelkedően hosszú szériákat futottak Ferencváros színházának műsorán. A rendező ezúttal is Kőváry Katalin, aki ismét parádés színészgárdával  szövetkezett a lenyűgöző bölcsességekkel teli történet előadására.

Ajánlatunk


Rádiós, a fiatal tudós a számítógépe tökéletesítésén dolgozik a padláson. Ide érkezik meg négy bolyongó szellem – Kölyök, Meglökő, Herceg és Lámpás – az igazi hősök, akiket kihagytak a mesékből. Itt szeretnének találkozni a Révésszel, aki elviszi őket egy távoli csillagra, az „örökre szépek” bolygójára, ahol végre otthonra lelhetnek..

Mary Chase groteszk vígjátékának címszereplője egy több mint két méter magas, nagy fehér nyúl, akit Harveynak hívnak. Ez a Harvey, Elwood bácsi legjobb barátja, egyesek szerint nem is létezik, csak az ő fejében, de a valóságban mégis sok galibát és félreértést okoz.

Ajánló


Az István, a király egy családi viszály története: Géza fejedelem halála után fia örökölné a hatalmat, de a hagyományokra hivatkozva…

A mindennapjainkhoz hasonlóan sok humorral és persze sok aggodalommal megírt, lebilincselően izgalmas, rejtvényhez hasonló kortárs Lear-parafrázist Máté Gábor rendezi.

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!